A furat, dar a și făcut – Deputat Forța Dreptei, trimis în judecată de DNA într-un dosar cu fonduri europene

best auto leo vaslui

Deputatul Gabriel Plăiaşu a fost trimis în judecată, în stare de libertate, într-un dosar privind obţinerea pe nedrept de fonduri europene, a informat, Direcţia Naţională Anticorupţie.

Plăiaşu este acuzat de săvârşirea infracţiunii de instigare la folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept sau reţinerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată.

În acelaşi dosar, instrumentat de Serviciul Teritorial Ploieşti al DNA, au mai fost deferiţi justiţiei Constantin-Mihai Matei, la data faptei şef al Centrului Local Târgovişte din cadrul APIA, şi Ştefan Stelea, la data faptei viceprimar al comunei Moţăieni din judeţul Dâmboviţa.

„Inculpatul Matei Constantin-Mihai, în calitate de şef al Centrului Local Târgovişte din cadrul APIA, la instigarea inculpatului Plăiaşu Gabriel, în calitate de lider local al unui partid politic şi deputat în Parlamentul României, l-ar fi ajutat pe inculpatul Stelea Ştefan, precum şi pe alte persoane să obţină fonduri europene, deşi cunoştea că aceştia nu îndeplineau condiţiile legale. Prin aceste demersuri, inculpaţii ar fi obţinut pe nedrept fonduri europene nerambursabile în cuantum de 41.646 lei, această sumă fiindu-i remisă ulterior inculpatului Plăiaşu Gabriel”, se arată în comunicatul DNA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.