A patra zi consecutivă cu cutremure în Gorj. Cel mai puternic a fost de 4,3 grade pe scara Richter


Județul Gorj continuă să se cutremure. Pentru a patra zi consecutivă, gorjenii au fost zguduiți de cutremure: potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), în cursul nopții și în această dimineață s-au înregistrat 7 cutremure, cel mai mare având o magnitudine de 4,2. Toate s-au produs la mică adâncime.

Primul cutremur din noaptea de 15 spre 16 februarie s-a produs la ora 1:20, având o magnitudine de 2,3. La 9 minute distanță s-a produs un alt seism de mică intensitate cu magnitudine 2,1. Ambele au fost de mică adâncime, 6,3 km, respectiv 3 km. La ora 2:14 un alt cutremur cu magnitudine de 2,6, a avut loc la o adâncime de 3 kilometri. Cel mai mare cutremur înregistrat în cursul nopții a avut loc la ora 3:07, a avut o magnitudine de 4,3 și s-a produs la o adâncimea de 15 km. Și în această dimineață au avut loc două cutremure de intensitate mică, amândouă de suprafață.

Amintim că seria de cutremure în Gorj a început luni, cu un seism de 5,2 grade. Apoi, marți a fost un seism de 5,7 grade, în urma căruia s-au înregistrat pagube materiale. Cutremurul a fost urmat, până miercuri după-amiază, de peste 160 de replici, au anunțat reprezentanții Institutului Național pentru Fizica Pământului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.