Alimente care ajută la scăderea colesterolului

best auto leo vaslui


Medicii recomandă, de asemenea, limitarea aportului de grăsimi.
Nutriționiștii au numit patru produse, a căror utilizare ajută la reducerea nivelului de colesterol total din organism cu 25 la sută. Potrivit medicilor, pentru aceasta trebuie să adăugați în dietă fasole, fulgi de ovăz, nuci și pește gras. Portalul Poradnikzdrowie.pl scrie despre acest lucru cu referire la Centrul Național pentru Educație Nutrițională.

Se remarcă faptul că fulgii de ovăz sunt bogati în fibre, la fel ca și leguminoasele. Nu contin multe calorii, dar dau o senzatie de satietate, care iti permite sa slabesti si sa scapi de grasimea inutile. Nucile ajută și la combaterea colesterolului.

În plus, experții recomandă consumul de pește gras. Este o sursă de acizi grași omega-3. Reduce nivelul trigliceridelor și are un efect benefic asupra stării vaselor de sânge.

Medicii sfătuiesc, de asemenea, limitarea consumului de carne grasă și alimente procesate, precum și brânzeturi grase. În plus, se recomandă, dacă este posibil, înlocuirea grăsimilor animale cu unele vegetale.

Anterior, medicul endocrinolog, nutriționistul Tatyana Filippova a avertizat că un exces de legume în alimentație poate provoca indigestie.Ea a recomandat să se consume o dietă echilibrată și variată, fără a se concentra pe anumite alimente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.