Am intrat în vizorul Rusiei – România, în top 4 țări care furnizează armament Ucrainei, susține șeful Statului Major al armatei ruse

best auto leo vaslui

Reamintim că guvernul României nu a făcut public niciodată eventualul sprijin militar pentru Ucraina, spre deosebire de restul țărilor din Occident.

”Cele mai mari cantități de armament au fost livrate Ucrainei de SUA, Marea Britanie, Polonia și România”, a declarat vineri Șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, Valeri Gherasimov, care a făcut afirmațiile într-un discurs oficial.

Gherasimov, cel mai influent militar din ierarhia rusă, a mai spus că ”totalitatea ajutorului financiar al Occidentului acordat Ucrainei a fost de aproape 100 de miliarde de dolari”.

Șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse a făcut declarațiile la Moscova, într-un briefing în fața atașaților militari ai statelor străine. El a vorbit, în special, despre modul în care decurge invazia rusă în Ucraina, pe care a calificat-o drept ”operațiunea militară specială a Rusiei pentru protejarea Donbasului”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.