Ambasadorul chinez la Bruxelles spune că războiul declanșat de Rusia în Ucraina a afectat relațiile Beijingului cu UE: Conflictul a pus China într-o „poziție foarte dificilă”


Invazia Rusiei în Ucraina a pus China într-o „poziție foarte dificilă” pentru relațiile sale bilaterale cu Uniunea Europeană, a declarat Fu Cong, ambasadorul chinez pe lângă UE, citat într-un interviu acordat publicației South China Morning Post publicat vineri, relatează Reuters.

Cong a declarat că una dintre prioritățile sale în noua funcție este „depolitizarea” relațiilor UE-China, a relatat SCMP.

El a spus că China nu a beneficiat de pe urma războiului și nu are niciun interes în prelungirea conflictului, a precizat ziarul. Cong a adăugat că poziția Chinei a fost „destul de echilibrată” și că țara este pregătită să se angajeze în eforturi pașnice, a precizat Morning Post.

Președintele Consiliului European, Charles Michel, l-a îndemnat pe președintele chinez Xi Jinping să folosească „influența” țării sale asupra Rusiei în legătură cu războiul din Ucraina, în timpul unei vizite la Beijing la începutul acestei luni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.