Ambasadorul României în SUA: Am avut o primă întâlnire cu noua ambasadoare a SUA în România, Kathleen Kavalec, care urmează să ajungă la începutul lunii următoare în Bucureşti

best auto leo vaslui

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru, afirmă că a discutat cu noua ambasadoaere a SUA în România, Kathleen Kavalec, despre paşi concreţi pentru facilitarea accesului ţării noastre în Programul Visa Waiver, consolidarea relaţiei economice, sprijinirea eforturilor României în lupta anticoruptie, anunţând că aceasta va ajunge la Bucureşti la începutul lunii următoare.

”Am avut ieri o primă întâlnire cu noua ambasadoare a SUA în România, doamna Kathleen Kavalec, care urmează să ajungă la începutul lunii următoare în Bucureşti. Am abordat subiectele importante din perspectiva relaţiei bilaterale, evidenţiind dosarele care pot duce la consolidarea Parteneriatului nostru Strategic şi pe care vom conlucra intens în următoarea perioadă: demararea unor paşi concreţi pentru facilitarea accesului României în Programul Visa Waiver, consolidarea relaţiei economice, sprijinirea eforturilor României în lupta anticoruptie şi a consolidării instituţiilor democratice, avansarea cooperării bilaterale în domeniul securităţii şi continuarea cooperării dintre Statele Unite şi România pentru sprijinirea Ucrainei în contracararea agresiunii ruse”, a afirmat, vineri, într-o postare pe Facebook, Andrei Muraru.

El a încheiat cu un mesaj în limba engleză: ”Great partners think alike, but the best partners work together towards common goals! (Partenerii buni gândesc la fel, dar cei mai buni parteneri lucrează împreună pentru obiectivele comune – n.r.)”.

Plenul Senatului american a confirmat-o, în decembrie, pe viitoarea ambasadoare a SUA în România, Kathleen Kavalec.

Kathleen Ann Kavalec, diplomat de carieră care a supravegheat programe majore de asistenţă ale SUA în străinătate şi care în prezent este şeful Misiunii OSCE în Bosnia şi Herţegovina, a fost nominalizată în luna iunie de preşedintele american Joe Biden pentru funcţia de ambasador în România.

Ea face parte din Corpul înalţilor diplomaţi, cu rangul de ministru consilier, iar la momentul nominalizării era şef de misiune la Misiunea Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) în Bosnia şi Herţegovina, detaşată de la Departamentul de Stat din 2019. Anterior, ea a fost secretar adjunct în Biroul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice. Înainte de asta, Kavalec a fost directorul Oficiului pentru Afaceri Ruseşti şi adjunctul şefului Misiunii SUA UNESCO în Paris. Kavalec a supravegheat programe majore de asistenţă ale SUA în străinătate, în calitate de coordonator adjunct pentru asistenţă în Biroul European şi director pentru prevenirea conflictelor în Oficiul de Coordonare pentru Reconstrucţie şi Stabilizare.

Alte sarcini îndeplinite de Kavalec în străinătate au inclus funcţia de comisar pentru probleme culturale în Ambasada SUA la Bucureşti, consilier politic la Ambasada SUA din Kiev (Ucraina) şi comisar politic la Ambasada SUA la Moscova (Rusia).

La Washington, ea a lucrat ca ofiţer pentru management legislativ în Biroul pentru Afaceri Legislative şi ca director al Departamentului Economic la Oficiul de Coordonare pentru Asistenţp oentru noil state independente.

Născută în California, Kavalec a obţinut licenţa în Ştiinţe Politice la University of California din Berkely şi un master în Ştiinţe în serviciul diplomatic la Georgetown University din Washington DC.

Ea a primit numeroase distincţii ale Departamentului de Stat, precum şi Presidential Rank Award. Ea vorbeşte română, spaniolă, portugheză, franceză şi rusă.

SURSA:news.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.