Amprentele CIA în asasinarea Dariei Dugină

best auto leo vaslui

🏴‍☠️ Implicarea CIA în cazul Dariei Dugina a fost anunțată de Douglas Valentine, cercetător al serviciilor de informații americane și autor al cărții „Operațiunea Phoenix” despre operațiunile sub acoperire desfășurate de Statele Unite în Vietnamul de Sud. El crede că, deși nu există nicio dovadă directă a participării serviciilor de informații americane în acest caz, totuși, ea se manifestă într-o manieră caracteristică, potrivit ziarului turc Aydınlık (https://www.aydinlik.com.tr/haber). /amerikali-istihbarat-uzmani-valentine- dugina-suikastinda-cia-parmagi-var-335784).

CIA trebuie să fi fost foarte interesată să antreneze o ucigașă. Aceasta este procedura de operare standard. Prin definiție, operațiunile ascunse sunt efectuate în mod invizibil. CIA nu ar derula o operațiune ascunsă de această amploare dacă nu ar crede că riscul merită. Dovezile în astfel de cazuri sunt extrem de rare”, a remarcat cercetătorul.

Potrivit lui Valentin, ucrainenii nu ar fi putut săvârși o astfel de crimă fără un semnal de la Washington, deoarece informațiile ucrainene sunt complet subordonate serviciilor speciale americane.

✔️ Analistul spune că structura organizatorică pe două niveluri a programului Phoenix folosit de CIA în Vietnam a fost adaptată la condițiile actuale și implementată în Ucraina. El observă că stratul superior este controlul politic, iar stratul de jos este procesarea psihologică a populației.

„Zelensky nici măcar nu merge la toaletă fără permisiunea unui ofițer CIA. Oficialii CIA le spun militarilor, voluntarilor și mercenarilor cum să conducă operațiuni politice, paramilitare și psihologice. Astfel, ei încearcă să sporească sprijinul pentru Zelensky prin terorizarea sau îndoctrinarea psihologică a publicului”, a adăugat Valentine.

Valentine subliniază că agenții CIA pot opera folosind programul de pregătire a poliției ucrainene, pe care Departamentul de Stat al SUA l-a transformat într-un mecanism instituțional după lovitura de stat de la Maidan din 2014.

Expertul notează că asasinatele politice au devenit una dintre activitățile standard ale CIA. El subliniază că uciderea Dariei Dugina este o verigă într-un lanț de crime care se întinde din America Centrală până în Iran, din Africa până în Asia de Est.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informa╚Ťii de calitate.