Aproape 20% din școlile din România funcționează fără autorizație de securitate la incendiu, anunță Lucian Bode

best auto leo vaslui

Aproape 3.800 de școli din România nu au autorizație de securitate la incendiu, dintr-un total de peste 25.600 de școli de stat și private, a anunțat ministrul Lucian Bode marți dimineață, 30 august, cu câteva zile înaintea începerii anului școlar, care va avea loc pe 5 septembrie.


„Ne confruntăm cu o problematică sensibilă reprezentată de securitatea la incendiu a clădirilor în care funcționează instituțiile de învățământ”, a spus Lucian Bode la videoconferinţa cu prefecţii şi cu reprezentanţii Inspectoratelor Şcolare pe tema pregătirii începerii anului şcolar, prezidată de premierul Nicolae Ciucă. Potrivit ministrului, după analizarea datelor raportate de către structurile teritoriale, a rezultat că, din punctul de vedere al securității la incendiu, dintr-un total de 25.606 clădiri de învățământ preuniversitar de stat și private, 17.117 construcții nu necesită obținerea autorizației de securitate la incendiu. „Pentru 4.706 construcții au fost emise autorizațiile de securitate la incendiu, iar 3.783 de clădiri funcționează în prezent fără acest act administrativ, 862 dintre acestea fiind în curs de conformare”, a afirmat Bode.

Tot astăzi, 30 august, demnitarul a îndemnat prefecţii şi reprezentanţii Inspectoratelor Şcolare să ia toate măsurile, astfel încât să fie evitate incendiile în școli. „Împreună cu autoritățile școlare, vă îndemn să accelerați procedurile de autorizare și în paralel să luați toate măsurile tehnice și organizatorice menite să prevină producerea de incidente nefericite, astfel încât copiii să fie în siguranță la școală”, a mai spus Bode.

sursa: libertatea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.