Astăzi 1noiembrie 2022, se împlinesc 25 de ani de la înființarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui. O instituție cu multiple atribuții.

“Cel care deschide uşa şcolii, închide uşa închisorii.” (Victor Hugo)

best auto leo vaslui


Președintele CJ Vaslui Domnul Buzatu Dumitru, a ținut să marcheze acest eveniment, unde altundeva, decât la Bârlad. Din câte se observă, el a început să acorde din ce în ce mai multă atenție Bârladului. Vasluiul sub mâna lui Buzatu, a devenit așa un sătuc cu pretenții de Județ. Într-un cuvânt a prăduit tot!

Această instituție condusă tot de oameni din compania Buzatu, are foarte mulți salariați. Conform legii, găsiți pe platforma site-ului instituției salariile și numărul angajaților. – Salariile sunt spectaculoase!
https://www.dgaspc-vs.ro/index.php/informatii-de-interes-public/transparenta-veniturilor-salariale
Județul Vaslui a început să ocupe un loc fruntaș în regiunea de N-E a României, la mame minore cu copii.
Mame minore însemnând ,copii de 13 ani cu copii. Un lucru extraordinar de grav.
Abandonul pruncilor in spital, este deasemenea unul îngrijorător. Acesta arătând de fapt și de drept degradarea morală a societății. O degradare care este mai mult impusă de sărăcie, lipsa educației familiei, lipsa implicării instituțiilor în susținerea găsirii unui echilibru în societate și mai mult arată că Familia nu mai este deloc un loc în care primești protecție, dragoste, îndrumare spirituală și că de fapt valoarea neamului românesc Dispare.
Vasluienii atrag în mod direct și public atenția Domnului Buzatu cu privire la declarațiile făcute la acest eveniment aniversar.
Instituțiile statului au ca scop prevenția și ajutorarea unor cazuri și nicidecum (mai ales în cazul acestei instituții) unde sunt instituționalizați copiii, că nu este un motiv de cântat “multi ani trăiască” , că să aibă oamenii partidului lefuri grase și rezultate zero.
Scopul instituției și în general al oamenilor care le conduc este să aibă grijă că să crească puterea economică , valorile familiei sa fie puternice, acestea sa nu se destrame, iar copiii să nu facă copii când ar trebui să meargă la școală să se joace cu alți copiii și să se bucure de copilărie….și nu să fie batjocoriți de niște oameni scăpați de sub control.
Datele statistice arată că nu este o întâmplare acest fapt și toată sărăcia in care se zbate judetul, duce la degradarea morală a societății .
Partidul AUR este unica șansă a vasluienilor, membrii acestui partid luptă pentru dezvoltarea acestui județ și în primul rând susține reîntregirea familiei. Mamele plecate în străinătate la muncă, trebuie să se reîntoarcă și să echilibreze si să stopeze acest fenomen.Dar, dnul Buzatu nu are cum să înțeleagă acest pericol care a început să cuprindă și mai mult judetul Vaslui. Domnului Buzatu ii plac festivitățile și atenția care i se acordă, ca și cum am fi stăpânul universului.
Buzatu a declarat următoarele:

” „25 de ani este o vârstă remarcabilă. În general, la 25 de ani, despre un om putem să afirmăm că este format, este în zona aceasta a maturității și așteptăm de la dânsul cele mai bune rezultate din punct de vedere al unei persoane integrate în societatea noastră. Pentru un sistem, 25 de ani e o vârstă a copilăriei mai mult, vârstă a copilăriei care este vizibilă sensibil și în sala aceasta în care desfășurăm acest eveniment. În laterale văd și persoane care au trecut de vârsta copilăriei. Cred că sunt instructorii copiilor integrați în sistemul de protecție socială, care sunt prezenți aici pentru a da o notă de normalitate. Aceasta cred că este trecerea de la copilărie la maturitate a unui sistem, care ne oferă imaginea integrării beneficiarilor în normalitatea vieții de zi cu zi. Adresez mulțumiri tuturor acelora care lucrează în sistemul nostru, celor care cooperează cu sistemul nostru și să-i asigur de sprijinul nostru în ceea ce privește desfășurarea activității. Îi felicit și pe copii. Sunt emoționați și preocupați de activitatea la care participă. Tuturor vă doresc multă sănătate și vă asigur, încă o dată, de tot sprijinul nostru.”, a transmis Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.”

Acest mesaj este al unui om care este îmbătat la propriu de aburii funcției.
Nu a contat că el se afla într-o instituție în care ar trebui sa nu existe niciun copil, sau sa fie cazuri atât de izolate, încât să nu fie nevoie de astfel de aniversari.
Desenele copilașilor au fost licitate de către Clubul Rotary Vaslui.


Este strigător la cer!
Nici un cuvânt despre faptul că familia trebuie unită, și că nu este absolut deloc normal ca într-un județ ce se vrea cu valori europene, dezvoltat economic, frumos și talentat, să existe atât de mult dezinteres din partea autorităților pentru a stopa acest fenomen de copii cu copii,prunci abandonați, mame minore. Un fenomen care a luat amploare in județ.
Niciun cuvânt despre propunerea unor măsuri care să stopeze acest fenomen. Niciun cuvânt despre vreun parteneriat, ong care să acționeze și să desfășoare campanii de conștientizare împreună cu școlile, poliția, biserica în comunele județului. Nimic! Zero barat!

“Cel care deschide uşa şcolii, închide uşa închisorii.” (Victor Hugo)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.