Audiențe de Crăciun. Discursul memorabil al primarului Vasile a rupt tot: România educată. Gargară! Mii de km de autostrăzi. Gargară! Sute de spitale noi. Gargară! Şcoli noi. Gargară! VIDEO

best auto leo vaslui

Episodul special „Las Fierbinţi” de Crăciun a condus detaşat audienţele de Crăciun. Mult peste „Singur Acasă 3”, difuzat de Antena 1 a doua zi după ce pe Pro TV a fost „Singur Acasă 2”, scrie Pagina de Media.

Audienţele Las Fierbinţi au fost cam de două ori mai mari decât Singur Acasă 3, pe toate segmentele de public.

S-au uitat la Las Fierbinţi peste 2,2 milioane de români în fiecare minut, faţă de 1,2 milioane la Singur Acasă 3. Anul trecut, când Singur Acasă 3 a fost tot pe Antena 1 şi s-a bătut tot cu Las Fierbinţi (dar o reluare), diferenţa era ceva mai mică. Antena 1 a pierdut şi atunci, dar la scor mai strâns.

Episodul Las Fierbinţi dat anul acesta în seara de Crăciun a fost unul special, cu un memorabil discurs ţinut de primarul Vasile:

„Când era bine în Europa, la noi era rău. Acum e rău în Europa şi la noi e şi mai rău. Şi balaurul ăsta a crescut. Cu el trebuie să ne luptăm, să-l dovedim, să-l punem jos, în frunte cu noi din clasa politică. Aşa trebuie să facem.

Dar până la urmă cine ştie ce o să se mai întâmple, cine ştie cum o să fie. Ştiţi vorba aia: Ştiu că mă însor la toamnă, dar la noapte eu cine o să mă culc? Cu cine?! Că m-am săturat de gargară. Şi de a lor şi de a mea. Zic că fac şi nu fac nimic.

România educată. Gargară! Fără bani ce să faci? Mii de km de autostrăzi. Gargară! Sute de spitale noi. Gargară! Şcoli noi. Gargară!”, a spune primarul Vasile în discursul său ţinut în faţa sătenilor din Las Fierbinţi.

Vasile spune că România este o „minune”. Că încă există pe harta lumii. 

„Păi, fraţilor, România e o minune. E o minune că încă mai există pe hartă. Numai printr-o minune mai merg trenurile pe şinele astea vechi şi neschimbate de 50 de ani. Numai printr-o minune nu avem zece Colectiv. Numai printr-o minune nu avem 10 Maternitatea Giuleşti.”

Episodul a fost scris de Adrian Văncică (actorul care-l joacă pe Celentano) şi a dominat audienţa pe interval, cu cifre duble faţă de Singur Acasă 3, dat de Antena 1.

Redăm în continuare textul integral al monologului: 

„Voi creţi că e uşor să fii primar? Vă spun eu: nu e! Când am intrat în politică, am vrut să fac bine. Nu mie! Celor care m-au votat. Şi nu doar lor. Tuturor. Adică vouă. Numai că şi în politică, socoteala de acasă nu se potriveşte cu aia din târg. M-am lovit de oameni vechi, mai mari în funcţie ca mine, care nu m-au lăsat să fac bine pentru voi dacă nu făceam mai întâi bine pentru ei.

Şi azi aşa. mâine aşa. Vasile care a candidat la început n-a mai existat. Şi a ajuns… Vasile de azi: rău, laş, mincinos. Da, m-am pierdut pe mine. Nu trebuia să se întâmple asta. Cineva a avenit azi şi m-a întrebat dacă în Fierbinţi există vreun balaur. I-am zis că nu. Iar am minţit. Există. Şi nu în Fierbinţi. În toată ţara. Un balaur care ne mănâncă zilele: Sărăcia!

Când era bine în Europa, la noi era rău. Acum e rău în Europa şi la noi e şi mai rău. Şi balaurul ăsta a crescut. Cu el trebuie să ne luptăm, să-l dovedim, să-l punem jos, în frunte cu noi din clasa politică. Aşa trebuie să facem. 

Dar până la urmă cine ştie ce o să se mai întâmple, cine ştie cum o să fie. Ştiţi vorba aia: Ştiu că mă însor la toamnă, dar la noapte eu cine o să mă culc? Cu cine?! Că m-am săturat de gargară. Şi de a lor şi de a mea. Zic că fac şi nu fac nimic. 

România eductă. Gargară! Fără bani ce să faci? Mii de km de autostrăzi. Gargară! Sute de spitale noi. Gargară! Şcoli noi. Gargară!

Şi tot azi, aceeaşi persoană avea în cap să facă o minune, o minune în ziua de Crăciun. O minune? La noi în ţară? O minune în România? Păi, fraţilor, România e o minune. E o minune că încă mai există pe hartă. Numai printr-o minune mai merg trenurile pe şinele astea vechi şi neschimbate de 50 de ani. Numai printr-o minune nu avem zece Colectiv. Numai printr-o minune nu avem 10 Maternitatea Giuleşti. 

România merge printr-o minune. Nu merge după un plan, după un manual. Pentru că nu există niciun sistem, nicio regulă. Totul se face după ureche. Regulie azi sunt aşa, mâine sunt altfel. După cum bate vântul şi după cât e de mare foamea de bani acolo sus. Şi avem şi noroc că orice minune ine doar trei zile. La noi merge aşa de zeci de ani. Mă, merge aşa de zeci de ani, tu-i Raiul mă-sii de politic. 

Aş vrea să închei. E Crăciun şi dacă nu credeţi în minuni, vă arăt eu una acum: 

Acum vorbesc ca om, dar mai ales ca om politic. În noaptea sfântă de Crăciun, Îmi cer iertare. Vă rog să mă iertaţi că nu am putut să fac nimic, dar vă promit că de la anul o să fac de zece ori pe-atât. E bine să credeţi în minuni, dar e mai important să credeţi în voi. E cel mai important. ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.