Averile miniștrilor PSD din Guvernul României. Politicieni de carieră cu conturi grase și doldora de proprietăți

Marcel Ciolacu, liderul PSD FOTO Facebook/ Partidul Social Democrat

Coaliția de guvernare a României este formată din PNL, PSD și UDMR, o înțelegere ce a adus laolaltă partide care de altfel erau în opoziție, asta după ce după ce miniștrii USR-PLUS din guvernul Cîțu au demisionat în bloc.

În ciuda diverselor contre care au apărut între PSD și PNL de când sunt la guvernare, se pare că alianța dintre cele două ar putea merge și mai departe. Concret, Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, și-a dat demisia de la șefia PNL București, iar de atunci s-a vehiculat ideea că PNL și PSD ar putea susține un candidat comun la Primăria Capitalei, iar speculațiile se învârt în jurul Gabrielei Firea.

În orice caz, până la anul electoral 2024 mai urmează un moment important pentru coaliția de guvernare, și anume rotativa miniștrilor. Ministerele au fost împărțite între partide, Nicolae Ciucă a ajuns în funcția de premier, iar Marcel Ciolacu în cea de președinte al Camerei Deputaților. Înțelegerea a fost ca premierul și alte câteva ministere importante să fie schimbate după un an și jumătate, iar până la rotativă au mai rămas doar câteva luni, termenul stabilit fiind luna mai.

Sursă:ziare.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.