Banca Centrală Europeană ne sfătuiește să nu mai cerem salarii mari – Alimentează curba inflației

best auto leo vaslui

Vicepreşedintele BCE, Luis De Guindos, le-a sugerat cetăţenilor să îşi modereze revendicările salariale în contextul creşterii preţurilor, pentru a nu alimenta curba inflaţiei. Acesta susține că o spirală a salariilor ar complica şi mai mult lupta declanşată de BCE împotriva inflaţiei.

Iată ce a declarat vicepreședintele Bâncii Centrale Europene: „Sindicatele ar putea fi înclinate să ceară majorări excesive de salarii. Trebuie să fim prudenţi. Dacă vom intra într-o spirală salarii-preţuri, BCE va trebui să majoreze dobânda de referinţă mai mult decât ar fi făcut-o în altă situaţie”.

Începând din luna iulie a anului trecut, BCE a înăsprit drastic politica monetară, majorând dobânzile de referinţă de cinci ori cu un total de trei puncte procentuale, o creştere fără precedent în istoria instituţiei.

În România, Guvernul PNL-PSD a scăpat inflația de sub control – Ratele românilor vor creşte din nou, deoarece BNR a majorat dobânda cheie. Suntem singurul stat din Europa care nu își apară cetățenii de abuzurile băncilor. Românii își i-au credite cu rate de 1.000 de lei, iar a doua zi se trezesc cu rate de 2.000 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.