Banca rusă National Bank Trust dă în judecată traderi de mărfuri, sub acuzaţia de fraudă, cerând peste 1 miliard de dolari

best auto leo vaslui

Banca rusă National Bank Trust a declarat că a intentat un proces în Insulele Virgine Britanice împotriva unui număr mare de traderi de mărfuri şi că vrea să obţină de la aceştia peste 1 miliard de dolari, în legătură cu ceea ce consideră că este fraudă, transmite Reuters.

Banca – care este deţinută în proporţie de 99% de banca centrală rusă – a declarat joi seara că traderii, de la firmele Cargill, Louis Dreyfus, Bunge, Quadra, Xangbo şi Liberty Commodities, au ”participat cu bună-ştiinţă” la ceea ce a numit scheme ilegale.

Louis Dreyfus a refuzat să comenteze. Niciuna dintre celelalte companii nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Cazul este legat de salvarea de către banca centrală, în 2017, a două bănci private, Rost Bank şi B&N Bank (Binbank).

National Bank Trust este succesoarea legală a Rost Bank, despre care spune că a fost fraudată de angajaţii care lucrau pentru comercianţii de mărfuri.

Procesul vizează şi companii offshore legate de Mihail Şişhanov, fostul proprietar al Rost Bank şi Binbank.

”Între 2013 şi 2017, aşa cum susţine Bank Trust, domnul Şişhanov a conspirat cu traderii de la companii internaţionale de produse agricole şi de comerţ cu mărfuri, precum Cargill, Louis Dreyfus, Bunge, Quadra, Xangbo şi Liberty Commodities, pentru a ascunde transferurile de la Binbank care aveau drept scop disiparea de fonduri cu încălcarea reglementărilor financiare”, a spus Bank Trust într-un comunicat.

Şişhanov nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii. Un e-mail şi apeluri telefonice către trei numere asociate la un moment dat cu el au rămas fără răspuns.

Un purtător de cuvânt al Bank Trust a declarat că echipele sale juridice internaţionale au efectuat o investigaţie la scară largă şi că banca dovezi ample pentru a-şi susţine cazul.

Bank Trust, care este o umbrelă pentru împrumuturile neperformante ale băncilor salvate de banca centrală în 2017, a încercat să recupereze cel puţin o parte din aproape 3.000 de miliarde de ruble cheltuite de banca centrală pentru salvare. Banca centrală îşi propune să lichideze Bank Trust în 2027.

Sursă:news.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.