Belgia | Mii de fermieri au venit cu tractoarele la Bruxelles împotriva politicii ecologiste care amenință agricultura

best auto leo vaslui

Protestele din sectorul agricol continuă în Europa, din cauza politicilor ecologiste ale Uniunii Europene. De data asta, a fost rândul fermierilor belgieni, care au venit în număr mare, vineri 3 martie, la Bruxelles pentru a protesta împotriva politicii azotului, care amenință supraviețuirea mai multor ferme, informează Agrointel.

Potrivit asociației fermierilor flamanzi Boerenbond, fermierii și grădinarii au participat la demonstrație cu aproximativ 3.000 de tractoare. Aceștia s-au opus, în special, politicii azotului, care amenință supraviețuirea mai multor ferme.

Boerenbond a cerut în mod expres un protest pașnic. Cererile fermierilor au vizat, în primul rând, politica flamandă din Belgia care este organizată ca un guvern federal.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Printre revendicările fermierilor flamanzi se numără:

– o politică echitabilă a azotului,
– transparență imediată în implementarea Politicii Agrare Comune și

– un viitor pentru agricultura locală.

Politica privind azotul ar duce la dispariția multor ferme

Demonstrația a fost organizată de asociațiile fermierilor Boerenbond, ABS, Groene Kring, Jong ABS și Ferm voor Agravrouwen. Agricultorii se tem de consecințele grave care vor afecta agricultura din Flandra dacă politica privind azotul nu este schimbată în mod fundamental.

„Solicităm o ajustare aprofundată a acordului privind azotul și o perspectivă viitoare în care fermierii pot continua să ofere alimente locale, durabile și sănătoase, la cele mai înalte standarde de calitate”, spune Lode Ceyssens, președintele Boerenbond.

Deși guvernul flamand nu a reușit încă să ajungă la un acord concludent, după multe zile de negocieri, este clar că viitorul document, indiferent de forma finală, va avea ținte ambițioase privind reducerea emisiilor de azot, iar acest lucru provoacă nemulțumire și neliniște în rândul fermierilor.

Reamintim că în iulie trecut, au protestat fermierii olandezi. Ei afirmau că politicile ecologiste ale Guvernului Olandei vor duce la ruinarea fermelor și în special a creșterii animalelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.