Bogdan Aurescu intervine în scandalul Bâstroe: „Vom rămâne uniţi şi puternici pentru atât timp cât va fi nevoie pentru Ucraina”

best auto leo vaslui

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat, la New York, la dezbaterea Consiliului de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite (CS ONU), la nivel ministerial, pe tema Ucrainei. Aurescu a subliniat că impactul acestui război iraţional se resimte larg şi profun, dar ”vom rămâne uniţi şi puternici pentru atât timp cât va fi nevoie”.

Potrivit unui comunicat transmis de MAE, reuniunea a fost organizată de Malta, ţară care deţine preşedinţia Consiliului de Securitate în luna februarie 2023, pentru marcarea unui an de la declanşarea de către Federaţia Rusă a războiului de agresiune împotriva Ucrainei. 

Cu acest prilej, ministrul român al afacerilor externe a susţinut o intervenţie naţională prin care a reafirmat poziţia fermă a României faţă de războiul de agresiune declanşat de Federaţia Rusă, stat membru al Consiliului de Securitate al ONU, împotriva Ucrainei, la 24 februarie 2022.

Iată ce a spus Aurescu: ”Deja de un an, România, vecin direct al Ucrainei, se află în fruntea eforturilor de ajutorare a Ucrainei şi de contracarare a consecinţelor multiple ale războiului atroce, ilegal şi neprovocat al Federaţiei Ruse, membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, împotriva Ucrainei, un stat suveran şi independent”.

Potrivit ministrului român de Externe, ”lanţurile de aprovizionare cu cereale şi energie au fost perturbate, ceea ce a condus la creşterea bruscă a preţurilor energiei şi la sporirea ameninţării foametei pe tot globul, şi în special pentru cei mai vulnerabili din Sudul Global”.

Acesta este convins însă că, în faţa acestei ameninţări, nimic nu este mai clar: ”Vom rămâne uniţi şi puternici pentru atât timp cât va fi nevoie”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.