Cătălin Drulă și Stelian Ion cer demiterea ministrului Predoiu după ce acesta a spus înaintea sentinței că soțul Giorgianei Hosu a fost achitat: Ori Predoiu a dat indicații prețioase magistraților, ori cineva l-a asigurat că soluția va fi una de achitare

best auto leo vaslui
Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Cătălin Drulă și fostul ministru Stelian Ion au cerut joi demisia sau demiterea ministrului Cătălin Predoiu (PNL) după ce acesta a spus înaintea sentinței oficiale că Dan Hosu, soțul fostei șefe DIICOT, a fost achitat. Predoiu și-a cerut scuze ulterior și a spus că a fost indus în eroare de ”surse neoficiale”, fără a spune cine sunt aceste surse.

”Epoca Adrian Năstase II, varianta PNL/Iohannis, 2023. Ministrul Justiției, Predoiu, anunță public, că are pe “surse neoficiale”, soluția unui dosar penal care are termen de pronunțare în februarie. Noul Rodica Stănoiu (ministra Justiției lui Năstase) ne anunță senin că inculpatul va fi achitat în apel după ce în primă instanță fusese condamnat la închisoare.
Ministrul de Interne, Bode, își amenință adversarii din politică cu dosare la comandă și își terorizează chiar proprii colegi de partid”, a scris președintele USR joi pe Facebook.

La rândul său, fostul ministru USR Stelian Ion spune despre gafa ministrului liberal că ”ori Predoiu a dat indicații prețioase magistraților, ori cineva l-a asigurat că soluția va fi una de achitare”.

Comunicatul lui Cătălin Drulă:

Epoca Adrian Năstase II, varianta PNL/Iohannis, 2023
Ministrul Justiției, Predoiu, anunță public, că are pe “surse neoficiale”, soluția unui dosar penal care are termen de pronunțare în februarie. Noul Rodica Stănoiu (ministra Justiției lui Năstase) ne anunță senin că inculpatul va fi achitat în apel după ce în primă instanță fusese condamnat la închisoare.
Ministrul de Interne, Bode, își amenință adversarii din politică cu dosare la comandă și își terorizează chiar proprii colegi de partid.
Același Predoiu îi arată discret pisica procurorului-șef european, Laura Codruța Kövesi, cu un dosar care trenează de 4 ani.
Președintele lor Klaus Iohannis tace mâlc. Băieții lucrează pentru liniștea lui de după ieșirea din mandat.
Am mai văzut astfel de derapaje. Sunt semnalul disperării și al pierderii puterii. A trecut România și peste Năstase, și peste Dragnea. Va fi uitat în infamie și Iohannis, peste puțin timp.
PNL/Iohannis a devenit o amenințare pentru România, ducând agenda Dragnea mai departe și mai sofisticat decât își închipuia oricine.
Încet-încet iese la iveală tot putregaiul acestei guvernări “a stabilității”.
Românii trebuie să știe că SE POATE și altfel. Și vom lupta pentru asta până la ultima picătură de energie!
Nu lăsăm țara pe mâna hahalerelor iohanniste!

Comunicatul lui Stelian Ion:

Ministrul Justiției a lăsat să se înțeleagă într-un interviu recent că soțul fostei șefe a DIICOT, Giorgiana Hosu, a fost deja achitat, desi procesul nu a fost încă finalizat.
Există două explicații: ori Predoiu a dat indicații prețioase magistraților, ori cineva l-a asigurat că soluția va fi una de achitare. Explicațiile sale ulterioare cum că nu a verificat informația nu îl absolvă de vină. Evident că este o eroare, dosarul nu este soluționat definitiv, dar e o eroare care arată ca Predoiu este sigur ca dl. Hosu va fi achitat și că a asimilat împrejurarea asta ca pe un fapt deja petrecut.
Oricum ar fi, ca ministrul Justiției să devină purtătorul de cuvânt al unei familii cu probleme penale, este inacceptabil într-un stat de drept. „Am putea spune că doamna Hosu și-a dat demisia cu adevărat de onoare pentru o ipoteză care nu s-a realizat în final”, a spus Predoiu, spălând onoarea protejatei sale.


Predoiu mai ținut să apere, cu aceeași ocazie, și onoarea fostei secții speciale, SIIJ, pe care a transformat-o într-o rețea națională. Deși există deja mai multe decizii ale Înaltei Curți care obligau procurorii să finalizeze dosarul deschis de SIIJ pe numele Laurei Codruța Kovesi, pentru că au trecut mai mult de 4 ani de când a început hărțuirea fostei șefe a DNA, Cătălin Predoiu sugerează că o decizie nu trebuie respectată chiar în litera și spiritul ei: „hotărârea trebuie dusă la îndeplinire cât mai rapid cu putință, dar nu cu prețul sacrificării calității actului procesual”.


Cu alte cuvinte, să se grăbească procurorii, dar nu prea tare. Ca și cum patru ani nu le-ar fi fost suficienți pentru a-și forma o opinie în acest caz. Le-ar trebui vreo 10-15 ani să se dumirească. În loc să ceară ca dosarele să nu mai zacă cu anii prin sertarele procurorilor, ministrul Justiției trimite un semnal cât se poate de prost.


Întrebarea legitimă care se ridică este: avem deja dovada că Predoiu nu a desființat SIIJ, ci a transformat-o într-o rețea asemănătoare cu SIIJ, pentru a avea pârghii de presiune asupra magistraților? Pare că da. Acești indivizi își închipuie că prin astfel de presiuni pot tăia avântul procurorilor europeni în România. Am convingerea că și Iohannis, și Predoiu se înșeală când își fac astfel de socoteli. Dar simplul fapt ca recurg la astfel de gesturi, chiar voalate, este deja prea mult, incalificabil, de gravitate extremă și trebuie să conducă imediat la demisia sau demiterea ministrului Predoiu.

Sursă:g4media.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.