Ceapa a devenit produs de Lux în România- vine din import, nu mai știm să cultivăm

best auto leo vaslui

Ceapa devenie produs de Lux în România și nu este deloc o glumă.

Prețurile la ceapă în marile lanțuri de magazine sunt foarte mari, deoarece ceapa nu mai vine de pe câmpurile țăranului român, ceapa vin din țări îndepărtate tot așa cum vin și bananele sau portocalele.

Prețul unui kilogram de ceapă ajunge în prag de primăvară și aproape de 2 euro, mai scumpă decât fructele venite din țările calde.

Țăranii români au fost obligați de sărăcie să își abandoneze casele și să fugă în străinătate pentru a putea realiza o viață mai bună propriilor copii.

Ceapa se cultiva în România și ajungea pe masa românilor din fermele țăranilor români. Astăzi nu mai este așa, ceapa este din import, se aduce la prețuri foarte mari și i se găsește loc cu ușurință pe rafturile marilor lanțuri de magazine.

Pe de cealaltă parte țăranul român, deși are prețuri foarte bune, nu poate pune marfa pe raft deoarece statul nu intervine să ajute în acest sens.

Ceapa țăranului român se strică pe câmp deoarece țăranul român nu se poate ocupa și de munca câmpului și de distribuție și vânzare. În ce mai bun caz fermierii sunt obligați să își vândă marfa în piețe insalubre, fără grupuri sanitare și unde stau în frig iarna și în cald vara.

România are nevoie de centre de colectare pentru legumele crescute de țăranul român. Aceste centre pot fi particulare, pot aparține unor asociații de producători sau pot fi ale statului român. în toate cazurile însă este nevoie de stat ca să aibă politici clare prin care oferă ajutor financiar nerambursabil pentru ca aceste centre să fie realizate și să poată funcționa.

În România ultimilor 33 de ani economia a fost distrusă, fermele și fabricile au fost închise.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.