Cinci viețuitori de la Mănăstirea Frăsinei au fost excluși din obște pentru că nu au dorit să semneze documentul-blestem al Mitropolitului Olteniei. Oficial au fost excluși pentru „neascultare și sperjur”


Lucrurile nu se liniștesc la Mănăstirea Frăsinei. Conform unui document obținut de siteul sursazilei Mitropolia Olteniei (foto) a exclus cinci viețuitori de la Mănăstirea vâlceană, pe motiv că „au încălcat rânduiala călugărească și au produs sminteală prin neascultare și sperjur”.

Conform documentului, ieromonahii Ilarion Dulca Ion, Victorin Șerban, Damian Răvoiu Nicolae Daniel, precum și monahii Damaschin Dragomir Dumitru și Ieronim Pascal Iulian vor fi trimiși la alte mănăstiri, după cum urmează:

  • Ilarion Dulca Ion la Mănăstirea dintr-un lemn
  • Victorin Șerban – Mănăstirea Blănoiu
  • Damian Răvoiu Nicolae Daniel la Mănăstirea Surpatele
  • Damaschin Dragomir Dumitru la Mănăstirea Obârșia Lotrului și
  • Ieronim Pascal Iulian, la Mănăstirea Gruiul Lupului.

Printre cei excluși se numără doi dintre duhovnicii mănăstirii, care se aflau și în Consiliul Duhovnicesc, respectiv ieromonahii Ilarion și Victorin.

Despre cei doi, documentul – blestem semnat de Mitropolitul Olteniei afirma că o „să meargă o dată pe lună la Sfânta Mănăstire Bistriţa Vâlceană, pentru a săvârşi acolo Tainele Sfintei Spovedanii şi Sfântului Maslu, precum și rugăciuni de dezlegare”.

Reamintim că în luna decembrie, multe persoane au protestat față de închiderea bisericii de lângă Frăsinei, motivând că nu vor mai avea acces la părinții duhovnici care le ofereau îndrumare spirituală.

În schimb, Mitropolitul Olteniei a luat decizia de a emite un document-blestem prin care să interzică monahilor să mai coboare la „biserica din Vale”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.