Cine este Ion Iliescu, agentul sovietic care a pus mâna pe puterea din România în 1989 și a dat naștere la PSD

best auto leo vaslui

În 1989 situația internațională a fost de așa natură că imperiul comunist avea să se prăbușească, iar colapsul a fost unul economic și a început din URSS, adică Rusia de astăzi.

Căderea zidului Berlinului, adică granița care despărțea nu doar Germania în două dar și blocul european democratic de cel comunist, dădea semnele clare că estul se v-a prăbuși.

Pe 22 decembrie 1989 Ceaușescu avea să fugă cu un elicopter, pentru ca pe 25 să fie condamnt și asasinat într-un proces mascaradă.

Puterea era deja preluată atunci de către Ion Iliescu, agentul sovietic școlit la Moscova și cu soție rusoaică. În jurul lui s-au strâns și alți apropiați ai URSS împreună cu care avea să preia puterea, precum Silviu Brucan, generalul Nicolae Militaru, Petre Roman și mulți alții.

Ion Iliescu a fost cel care a sunat la ambasada Rusiei de la BUCUREȘTI și a cerut intervenția trupelor ruse, deși el neagă ulterior această informație. Însă există dovezi video clare cu privire la această solicitare.

Împreună cu armata de propagandă din jurul său el a reușit să creeze o stare de isterie cu teroriști și inamici inventați interni și externi. Panica a fost susținută și prin decizii care au dus la moartea a peste 800 de români.

Grupul a reușit să pună mâna pe puterea din România și în infesteze statul român. Din punct de vedere politic Ion Iliescu a dat naștere la PSD, partid născut din PCR. Sub acest partid s-au comis multe din jafurile la care a fost supus poporul român începând cu 1989.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.