Ciolacu amenință cu ruperea coaliției de guvernare dacă nu devine premier – Iohannis, așteptat cu o decizie

best auto leo vaslui

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, îi răspunde președintelui Klaus Iohannis, cel care a spus că desemnarea premierului la rotativa din luna mai este atributul președintelui. Ciolacu nu contestă dreptul constituțional al președintelui, dar îi transmite că de această decizie a lui va depinde soarta coaliției de guvernare.

”Desemnarea premierului aparține în mod exclusiv președintelui, potrivit Constituției. Acest lucru l-am spus întotdeauna. Însă, de această decizie depinde dacă stabilitatea asigurată de PSD actului de guvernare va continua și ne vom atinge obiectivele sociale și economice sau România va fi aruncată din nou în haosul de dreapta.

Românii și firmele românești așteaptă soluții pentru a trece mai ușor peste criză! Românii nu cred că ar ierta plimbatul unora cu chibriturile și sticla de benzină pe lângă guvernare.

Nu putem fi pompieri la nesfârșit! E timpul să ne concentrăm doar pe construit politici publice pentru îmbunătățirea nivelului de trai al românilor!

În privința discuțiilor din spațiul public despre anumite companii care nu plătesc taxa de solidaritate, răspunsul Comisiei Europene este cât se poate de clar: Regulamentul a fost transpus corect și fără nici o modificare! Negociatorul din partea României a fost ministrul Energiei, care pe tot parcursul negocierii Regulamentului nu a cerut niciun punct de vedere Ministerului Finanțelor.

Ministerul Finanțelor a pus în aplicare ceea ce a negociat Ministerul Energiei, ba, mai mult, a cerut avizul acestei instituții pe OUG care implementa taxa de solidaritate!”, scrie Marcel Ciolacu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.