Ciolacu recunoaște – S-au făcut greşeli privind aderarea României la spaţiul Schengen


Într-un moment de luciditate, Marcel Ciolacu recunoaște că diplomații români poartă vina privind eșecul României de aderare la spațiul Schengen. Europarlamentarii români nu își fac treaba pentru care sunt plătiți. Interesele României nu au fost puse pe masa negocierilor de către diplomații români.

Iată ce a spus liderul PSD: „Să nu credeţi cumva că românii nu ştiu adevărul şi românii nu ştiu exact ce s-a întâmplat şi cine este de vină. S-au făcut greşeli în ceea ce priveşte aderarea României la spaţiul Schengen. Nu am crezut vreodată că un stat prieten cum este Austria şi un stat membru al Uniunii Europene va vota împotriva României”

Ratarea României de a intra în spațiul Schengen confirmă că diplomația română nu funcționează. Oficialii de la București și europarlamentarii români au bătut pasul pe loc și nu au reușit să reprezinte interesele țării pe plan internațional.

Specialiștii susțin că nu există șanse ca România să intre în Schengen în anul 2023, iar acest lucru înseamnă că alte câteva zeci de miliarde de euro pierdute pentru economia României.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.