Ciolacu vrea să devină premier cu orice preț – Este gata să uite campania anti-PSD și să colaboreze cu Iohannis

best auto leo vaslui

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că este gata să facă alianță cu președintele Iohannis dacă va ajunge premier la rotativa din luna mai, în ciuda trecutului anti-PSD al acestuia. Acesta îi reproșează președintelui Klaus Iohannis implicarea în campaniile electorale și consideră că ”au fost ani pierduți” din cauza unor ”ranchiune și discuții politice„.

Iată ce a spus Marcel Ciolacu: „Nu sunt evaluatorul și nici fan al președintelui Klaus Iohannis, este președintele României și am tratat cu respect instituția prezidențială. Mi-aș fi dorit ca în anumite momente ale domniei sale să trateze toate partidele cu aceeași măsură, să nu se implice în campaniile electorale, ar fi fost cred că un lucru foarte bun pentru democrația din România”.

Premierul Nicolae Ciucă a confirmat că la sfârșitul lunii mai va avea loc celebra „rotativă” la guvernare, așa cum PSD și PNL au stabilit la crearea actualei coaliții. Ciucă ar urma să fie înlocuit de Marcel Ciolacu la conducerea Guvernului, odată cu mai mulți miniștri.

Surse politice apropiate de guvernare susțin că, în luna mai, vom asista la o nouă criză politică, deoarece liberalii nu doresc cedarea funcției de premier către PSD. Klaus Iohannis va fi pus într-o situație penibilă, având în vedere campaniile acestuia din trecut anti-PSD.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.