Coaliția nici nu vrea să audă de moneda euro: nu vor mai putea printa bani conform propriei voințe


Cehia a intrat în zona euro de la 1 ianuarie nu doar pentru că așa a dorit ci și pentru că s-a putut.

Folosirea unei monede unice europene are numeroase avantaje pentru cetățeni și mai ales pentru antreprenori, însă nu și pentru partidele politice.

Pentru ca să poți folosi doar euro trebuie să îndeplinești niște condiții tehnice. Ele nu sunt dificile dar nu sunt dorite aceste condiții de către de PSD și PNL.

Statul român are cheltuieli excesive fața de potențialul mediului privat. Statul ar trebuie să își acopere funcționarea din taxele și impozitele încasate dar nu se întâmplă așa.

Pentru că acestea sunt prea mari atunci partidele se împrumută de la BNR prin băncile comerciale, adică fac inflație prin creșterea masei monetare , printând bani fără acoperire.

Degeaba muncesc românii dacă statul român acordă pensii speciale, ține angajați cu 500.000 de persoane mai multe decât ar fi necesar și se plătesc subvenții la partidele politice. Banii nu ajung, așa că se face inflație.

Tocmai de aceea nu vor PSD și PNL să treacă la euro deoarece ar trebui să scadă cheltuielile făcute de la bugetul de stat. Euro nu se poate printa după bunul plac, euro se printează după cum decide Germania, Franța și Italia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.