Comisarul european Thierry Breton efectuează, miercuri, o vizită în România ca parte a turului industriei de apărare a UE / Întrevederi cu Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu

best auto leo vaslui
Foto: https://romania.representation.ec.europa.eu/

Comisarul european pentru piaţa internă Thierry Breton va efectua, miercuri, o vizită în România pentru a se întâlni cu reprezentanţi ai Guvernului şi cu producători din industrie. Acesta va avea o serie de întrevederi cu premierul Nicolae Ciucă, preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu, precum şi cu ministrul Economiei Florin Spătaru şi ministrul Cercetării Sebastian Burduja, potrivit comunicatului de presă al Reprezentanţei Comisiei Europene în ţara noastră.

La Bucureşti, comisarul Thierry Breton se va întâlni cu prim-ministrul Nicolae Ciucă pentru un schimb de opinii cu privire la necesitatea urgentă de a spori producţia de muniţii pentru Ucraina şi pentru securitatea UE.

În continuare, se va întâlni cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi va vizita viitorul sediu al Centrului european de competenţe în materie de securitate cibernetică (ECCC), alături de Sebastian Burduja, ministrul cercetării, inovării şi digitalizării.

Mai târziu în cursul zilei, înaltul oficial european va vizita două fabrici importante de echipamente de apărare, împreună cu Florin Spătaru, ministrul Economiei, pentru a evalua nevoile industriei de apărare şi pentru a discuta blocajele relevante, astfel încât Uniunea Europeană să poată oferi sprijin adaptat, eventual chiar prin intermediul fondurilor UE, mai arată sursa citată.

În săptămânile următoare, comisarul european va continua să colaboreze cu industria de apărare a Uniunii Europene şi să viziteze instalaţii industriale pentru a facilita şi a accelera expansiunea industrială, conform sursei menţionate.

Agenda completă a vizitei comisarului european Thierry Breton este următoarea: 

Miercuri, 12 aprilie 2023

Bucureşti:

8.15 – Întâlnire cu Nicolae Ciucă, prim-ministrul României.

9.00 – Declaraţii de presă comune alături de Nicolae Ciucă, prim-ministrul României (la Palatul Victoria). Declaraţiile de presă vor fi distribuite live pe pagina de Facebook a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

9.30 – Întâlnire cu Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, a Camera Deputatilor, Salonul Spaniol.

10.10 – Vizită la viitorul sediu al Centrului european de competenţe în materie de securitate cibernetică (ECCC).

Plopeni (Ploieşti):

12.00 – Vizită la Uzina Mecanică Plopeni

Dragomireşti:

13.45 – Vizită la Uzina de Produse Speciale Dragomireşti

14.30 – Conferinţă de presă comună cu Florin Spătaru, ministrul Economiei.

Sursă:news.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.