Consilier la Cancelaria premierului, întrebat de ce Legile Educaţiei sunt ţinute la secret: Nu aş vorbi de o secretomanie. Cred că a fost mai degrabă dorinţa de a rămâne undeva într-un spaţiu în care poţi lucra liniştit

best auto leo vaslui

Radu Szekely, consilier Cancelaria premierului, a afirmat că nu ar vorbi de o secretomanie în privinţa Legilor Educaţiei, precizând că a fost mai degrabă dorinţa noii echipe de la conducerea Ministerului Educaţiei de a rămâne într-un spaţiu pentru a putea lucra în linişte.

Radu Szekely a fost întrebat, luni, la Prima News, de ce este secretomanie în privinţa Legilor Educaţiei. 

“Nu cred că este o secretomanie. Legile au fost în transparenţă, legile făcute de cabinetul Câmpeanu au fost în transparenţă, patru luni cred că s-a tot discutat despre despre ele. Apoi, doamna ministru a decis să se retragă şi să discute toate aceste propuneri într-un cerc mai restrâns. Vreau să subliniez lucrul acesta ministerul doar propune, Guvernul aprobă varianta propusă de minister sau nu, o modifică, aşa cum se întâmplă zilele acestea, după care decizia aparţine Parlamentului, forului ales de către popor să facă acest lucru. Nu aş vorbi de o secretomanie. Cred că a fost mai degrabă dorinţa de a rămâne undeva într-un spaţiu în care poţi lucra liniştit, să vii cu o propunere nouă. Echipa s-a schimbat, echipa cabinetului, cabinetul ministrului s-a schimbat complet, aveau nevoie în primul rând să înţeleagă ce a fost înainte propus şi să citească toate propunerile care au venit din spaţiul public”, a afirmat Radu Szekely.

El consideră că ceea ce a ieşit din această consultare publică trebuie să fie începutul procesului de adoptare a Legilor Educaţiei. 

“Acum vom vedea ce a ieşit din această consultare internă şi sunt convins că, de fapt, ce vom vedea astăzi este începutul procesului de adoptare a legii. Adică, să nu ne imaginăm, nu vreau să cred că ce ni se prezintă astăzi este legea care va fi aprobată de Parlament în regim de urgenţă şi fără o dezbatere reală. Membrii Parlamentului îşi doresc să contribuie la acest proiect de lege, care este foarte important pentru ţară şi ar trebui să rămână nu cinci ani, 10 – 15 ani, 20 de ani şi să fie doar reglaje uşoare”, a explicat Radu Szekely.

Ministrul Educaţiei urmează să prezinte luni după-amiază cele două legi ale educaţiei şi calendarul de adoptare a acestora.

Sursă:news.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.