Corupția a ajuns pe front – SUA trimit anchetatori în Ucraina pentru urmărirea ajutorului militar și economic acordat

best auto leo vaslui

Agențiile de top din SUA trimit inspectori pentru urmărirea ajutorului militar și economic de peste 110 miliarde de dolari acordat de SUA Ucrainei, dezvăluie publicația The Wall Street Journal.

Americanii au declarat că vor face presiuni pentru a desfășura auditori și anchetatori direct în zona de război pentru a întări monitorizarea, pe măsură ce amploarea și domeniul de aplicare al asistenței americane pentru Ucraina se extinde.

Inspectorii generali de la Pentagon, de la Departamentul de Stat și de la Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională au declarat într-un interviu comun pentru The Wall Street Journal că, până în prezent, au reușit să desfășoare sarcini de supraveghere critice de la distanță, folosind personal aflat la Washington, Polonia și Germania. Ei au promis că „vor exercita presiuni pentru a trimite 177 de auditori și inspectori care verifică aplicarea asistenței pentru Ucraina direct pe teren”.

Ce misiune primesc

The Wall Street Journal notează că acești inspectori generali ai celor trei departamente americane, printre altele, sunt responsabili pentru a se asigura că armele furnizate sunt utilizate exact așa cum au convenit părțile, precum și pentru a se asigura că programele de asistență funcționează eficient. Acești inspectori pregătesc, de asemenea, rapoarte cu privire la modul în care fondurile alocate de administrația americană au fost utilizate în cele din urmă.

De ce se tem?

„Orice fraudă, delapidare, abuz de fonduri care poate duce la faptul că fondurile nu sunt utilizate în scopul propus, poate pune în pericol fluxul ulterior de ajutor”, a declarat inspectorul general adjunct al Departamentului de Stat Diana Shaw.

Zelenski, despre corupția din Ucraina

Preşedintele ucrainean a contestat recent ideea că în Ucraina corupţia este endemică şi a promis că, după războiul cu Rusia, va putea să se ocupe de aceasta.

„Goliatul rus va cădea anul acesta”, anul viitor pe vremea aceasta va fi „prima Conferinţă de Securitate după război” şi cu o „Ucraină liberă”, a pronosticat el, invocând lupta lui David cu Goliatul din mitologie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.