Corupție în Ucraina: Ministrul adjunct al Infrastructurii, demis după ce a fost acuzat că a primit mită 400.000 de dolari


Guvernul de la Kiev l-a demis pe ministrul adjunct al Infrastructurii și Dezvoltării Comunităților, Vasil Lozinski, care a fost reținut după ce a fost acuzat că a primit o mită de 400.000 de dolari, anunță Kyiv Independent.

„Guvernul Ucrainei se ghidează după principiul toleranței zero față de corupție și continuă să construiască o infrastructură anticorupție”, a precizat Cabinetul de miniștri într-o declarație

Biroul Național Anticorupție al Ucrainei (NABU) l-a reținut pe Lozinski pe 21 ianuarie, acesta fiind că a primit mită 400.000 de dolari în numerar.

Potrivit procurorilor anticorupție, banii reprezentau o mită pentru aranjarea unei licitații de achiziții publice. Lozinski și complicii săi ar fi plănuit să pună mâna pe o parte din cele 1,68 miliarde de grivne (46 de milioane de dolari) pe care statul le-a alocat pentru achiziționarea de generatoare și alte echipamente. Potrivit biroului, aceștia au fost de acord să acorde contractul unui ofertant cu prețuri umflate în schimbul unor comisioane. Lozinski ar fi fost reținut în flagrant delict.

Biroul Anticorupție a declarat că 150 dintre angajații săi au participat la această operațiune.

Dacă va fi găsit vinovat, Lozinski riscă până la 12 ani de închisoare.

Sursa:g4media.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.