Cu Austria nu are curajul să vorbească – Bogdan Aurescu afirmă că Luxemburg susține aderarea României la spațiul Schengen


Ratarea României de a intra în spațiul Schengen confirmă că diplomația română nu funcționează. Oficialii de la București și europarlamentarii români au bătut pasul pe loc și nu au reușit să reprezinte interesele țării pe plan internațional.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut o convorbire telefonică cu omologul din Luxemburg, Jean Asselborn, context în care cel din urmă a reiterat susţinerea solidă a Marelui Ducat pentru aderarea României la spaţiul Schengen.

Specialiștii susțin că nu există șanse ca România să intre în Schengen în anul 2023, deci alte câteva zeci de miliarde de euro pierdute pentru economia României.

Cu ce se poate lăudă guvernul PSD-PNL este ridicarea vizelor pentru Mongolia. Pe români i-ar interesa ca Aurescu să scoată vizele de acces în SUA, nimeni nu dorește să se ducă în Mongolia. Realizările actualei guvernări sunt mediocre, acolo unde ele există.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.