„Dar de Crăciun”- un program prin care visul de a-l întâlni pe Moș Crăciun și de a avea cadouri sub brad, devine realitate

1000 de copii vor primi, în Curtea Catedralei Episcopale din Huși, răspuns la scrisorile transmise. Ca în fiecare an, Asociația Filantropia Ortodoxă Huși și prietenii săi devin Moș Crăciun pentru acești copii, pregătind cadourile ce conțin exact ceea ce au scris cei mici

best auto leo vaslui


Programul „Dar de Crăciun” a devenit un simbol al bucuriei sărbătorilor de iarnă, pentru sute de familii aflate în dificultate. Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, echipa Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși, coordonată de Părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi – Președintele Asociației, aduce în casele și inimile celor mai greu încercați copii, crâmpeie din bucuria și căldura de care au cea mai mare nevoie în preajma sărbătorilor.

Începutul Postului Nașterii Domnului dă startul celei de-a V-a ediții a programului prin  care Asociația „Filantropia Ortodoxă” a Episcopiei Hușilor, împreună cu oameni cu suflet mare, fac tot posibilul să aducă bucurie celor care, de prea multe ori, nu găsesc motive să zâmbească.

Campania „Dar de Crăciun” reunește două componente care au devenit tradiție. Prima dintre acestea este CARAVANA „Dar de Crăciun”, care colindă satele izolate ale județului Vaslui și merge direct la familiile numeroase, la copiii lăsați singuri și la vârstnicii aplecați de bătrânețe, cu darurile cele mai necesare.

Familiile vizitate în perioada Crăciunului sunt atent selectate de preoții parohi din Eparhia Hușilor, din satele cele mai izolate, unde nevoile de zi cu zi apasă pe umerii împovărați ai oamenilor.

A doua este „Scrisoare către Moș Crăciun”, și se adresează copiilor din cadrul Centrelor de zi ale Asociației, precum și celor din familiile greu încercate, din cele trei Protopopiate ale Episcopiei Hușilor, identificați de preoții parohi, care și-au pus speranțele și dorințele într-o scrisoare către Moșul.

1000 de copii vor primi, în Curtea Catedralei Episcopale din Huși, răspuns la scrisorile transmise. Ca în fiecare an, Asociația Filantropia Ortodoxă Huși și prietenii săi devin Moș Crăciun pentru acești copii, pregătind cadourile ce conțin exact ceea ce au scris cei mici.

Nu poate fi descrisă în cuvinte bucuria celor vizitați. Am întâlnit familii cu un trai care, pentru alți oameni, este de neconceput. Nu aveau curent electric, nici apă curentă. Despre conexiunea la internet, tabletă sau telefon, atât de comune multora dintre noi, nici nu mai vorbim.

Ce ne face să continuăm acest program? Continuăm pentru că primim de la cei vizitați și sprijiniți un sentiment de împlinire, dragoste și recunoștință. Acest program face cunoscute sute de povești de viață ce rămân adânc întipărite în sufletele celor care s-au deplasat pe teren, dar și celor ce urmăresc activitatea Asociației.  

Până în prezent, Programul „Dar de Crăciun” a bucurat aproximativ 9900 de suflete numai în preajma sărbătorii Nașterii Domnului. Aceste persoane au primit îmbrăcăminte, încălțăminte, produse alimentare, jucării, lenjerie, produse de îngrijire pentru nou născuți, produse de igienă, dar și sprijin financiar acolo unde situația a impus-o”, a afirmat părintele consilier Vladimir Beregoi.

Fii Moș Crăciun pentru un suflet bun!

Dacă doriți să vă alăturați demersului nostru, puteți ajuta, prin contul în Lei: RO43RNCB0261160373430001- deschis la Banca BCR, filiala Huși.

Contul în Euro: RO59RNCB0261160373430004; SWIFT: RNCB RO BU;

Revolut: 0757 938 531  revolut.me/afilantropiahusi

Persoană de contact:

Pr. Vladimir Beregoi,

Tel.: 0746894280


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.