Deputatul Mihai Botez susține confiscarea averii dobândite ilicit și întreabă de ce “aplaudacii” lui Buzatu trec sub tăcere

best auto leo vaslui


Deputatul Mihai Botez a adus în prim-plan adevăruri cutremurătoare despre scandalul în care este implicat Dumitru Buzatu și a criticat “pseudo-valori politice”. În cadrul unei conferințe de presă, acesta a făcut declarații fără menajamente privind figura controversată a lui Buzatu, prins în flagrant luând o șpagă de 1,25 milioane de lei.

Deputatul Mihai Botez l-a numit pe Dumitru Buzatu “capul caracterului vasluian” și a subliniat că acesta și-a plasat apropiații în funcții publice, folosind obediența și disciplina de partid. “Am fost întrebat de către oameni politici, jurnaliști, prieteni sau chiar alegători, ce părere am despre Dumitru Buzatu. Părerea mea e aceeași acum, după flagrantul cu mită, ca și înainte, când era “președintele cel cinstit și iubit”. În spatele unui om care lăsa impresia unui bătrân experimentat și înțelept, cu un discurs public format la școala socialismului politic, se ascundea un om machiavelic. Un fățarnic care poza cucernic lângă biserici și în realitate fura fără frică de Dumnezeu! Un ipocrit cu avere imensă care făcea pomeni cu ghiozdane de 50 lei, dar gândea strategii pentru șpăgi de peste 1,2 milioane! Buzatu este capul caracatiței pesediste vasluiene, este cel care și-a plantat lacheii și rudele în sinecuri și funcții publice și care a făcut din obediență, disciplină de partid. Priviți acum la aceste pseudo-valori politice promovate de Buzatu cum se zbat ca niște găini fără cap!”, a declarat Botez.

Deputatul a rememorat și modul în care primarii PSD erau controlați de Buzatu prin bugetul pentru investiții al Consiliului Județean și subliniază că Vasluiul are nevoie urgentă de depesedizare.

În plus, Mihai Botez a ridicat în discuție proiectul USR privind confiscarea averii dobândite ilicit, menționând că acesta ar fi putut fi un instrument esențial în cazul lui Dumitru Buzatu. Acest proiect de lege propune confiscarea bunurilor dobândite din activități infracționale în urma unei condamnări pentru o faptă care prevede o pedeapsă de închisoare de cel puțin 4 ani. De asemenea, proiectul vizează confiscarea bunurilor dobândite în ultimii 5 ani înainte de comiterea faptei și poate avea repercusiuni asupra averii membrilor familiei condamnatului în anumite cazuri.

În final, Mihai Botez s-a întrebat retoric unde sunt “aplaudacii” lui Dumitru Buzatu și de ce tace caracatița pesedistă de la Vaslui. “Oamenii trebuie să vadă faptele, să înfrunte realitatea și să tragă singuri concluziile”, a concluzionat deputatul.

Această dezvăluire din partea lui Mihai Botez adaugă un nou capitol în scandalul în care este implicat Dumitru Buzatu și atrage atenția asupra necesității reformelor în politica locală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.