DIICOT a confiscat 2,5 tone de droguri, jumătate de milion de euro și mai multe bunuri doar în ultimele două săptămâni


Poliţiştii din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat, în perioada 16 februarie – 1 martie, 47 de acţiuni operative, pentru destructurarea grupurilor infracţionale specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic şi consum ilicit de droguri şi spălare de bani.

În cadrul acestor acţiuni, au fost efectuate 268 de percheziţii domiciliare şi 8 acţiuni de prindere în flagrant delict, fiind derulate activităţi investigative pentru probarea activităţii infracţionale a 172 de persoane, mai arată comunicatul de presă al Poliţiei Române.

Potrivit sursei citate, au fost emise 87 de ordonanţe de reţinere şi 44 de mandate de arestare preventivă, iar, faţă de 24 de persoane, a fost luată măsura controlului judiciar.

De asemenea, au fost indisponibilizate 2,5 tone de substanţe psihoactive, 11.381 de comprimate, 4.513 grame de cocaină, 5.686 de grame de cannabis, 11 cântare de precizie şi 29 de grindere.

Totodată, au fost instituite măsuri pentru 20 de laptop-uri, 9 tablete, 188 de telefoane mobile, 45 de cartele SIM, 33 de medii de stocare, 6 arme neletale, 350 de grame de aur, 2.200 de ţigarete, 222 de bucăţi de materiale pirotehnice, 38.301 lei şi 583.045 de euro, mai indică sursa cită.

În cadrul acţiunilor, alături de poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, au participat luptătorii Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene şi jandarmi, mai precizează comunicatul de presă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.