După Polonia, și Ungaria a interzis importurile de cereale şi alte produse alimentare din Ucraina

best auto leo vaslui

Guvernul premierului ungar Viktor Orban a interzis sâmbătă importurile de cereale şi alte produse alimentare din Ucraina, afirmând că situaţia actuală ar provoca daune grave fermierilor locali, transmite Reuters, citată de News.ro.

Ungaria nu a oferit detalii despre momentul în care va intra în vigoare această măsură, dar a spus că aceasta va expira la sfârşitul lunii iunie.

Guvernul de la Budapesta şi-a exprimat speranţa că vor avea loc schimbări de reglementări la nivelul Uniunii Europene, inclusiv cele privind eliminarea taxelor de import pentru produsele ucrainene.

Polonia a anunţat la rândul ei, sâmbătă, mai devreme, decizia de a liderul Partidului Lege şi Justiţie (PiS), Jaroslaw Kaczyński.

Cantităţi mari de cereale ucrainene, care sunt mai ieftine decât cele produse în Uniunea Europeană, au ajuns să rămână în statele central-europene pe fondul blocajelor logistice, lovind preţurile şi vânzările pentru fermierii locali.

Acest lucru a creat o problemă politică pentru PiS într-un an electoral.

”Astăzi, guvernul a decis asupra unui regulament care interzice intrarea, importul de cereale în Polonia, dar şi zeci de alte tipuri de alimente (din Ucraina)”, a spus Kaczyński în cadrul convenţiei partidului PiS.

Lista acestor mărfuri va fi inclusă în regulamentul guvernamental şi există mărfuri ”de la cereale la produse cu miere, foarte, foarte multe lucruri”, a adăugat el.

”Suntem şi rămânem prieteni şi aliaţi neschimbaţi ai Ucrainei. O vom sprijini şi o susţinem… Dar este datoria fiecărui stat, fiecărei autorităţi, autorităţi bune, în orice caz, să protejeze interesele cetăţenilor săi, „, a afirmat Kaczyński.

Kaczyński a spus că Polonia este pregătită să înceapă discuţiile cu Ucraina pentru a soluţiona problema cerealelor, iar partea ucraineană a fost deja informată cu privire la deciziile guvernului polonez.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.