Economiștii bat alarma, Statele Unite vor duce lumea la incapacitate de plată și faliment

best auto leo vaslui


Rezerva Federală a SUA a stabilit un curs pentru o înăsprire sistematică a politicii monetare, ceea ce poate provoca o creștere a prețurilor, ca urmare, va crea dificultăți economice grave pentru țări și companii, au declarat economiștii pentru Prime News Agency.
„Aproape toate prețurile mărfurilor din lume sunt exprimate în dolari, așa că întărirea monedei SUA face ca materiile prime să fie mai scumpe pentru toate țările, cu excepția Statelor Unite”, a spus el.

Astfel, un dolar puternic umfla inflația, în primul rând în țările importatoare de energie și alimente. Acest lucru obligă băncile centrale să majoreze ratele și să cheltuiască rezervele pentru a-și susține monedele.
În plus, o creștere a ratei dobânzii Fed duce la o creștere generală a dobânzilor la împrumuturi și obligațiuni, ceea ce face ca deservirea împrumuturilor să fie mai scumpă. În primul rând, țările cu datorii semnificative în dolari, precum Turcia, Grecia, Italia și altele, suferă de acest lucru. Dacă adăugăm toate acestea la recesiunea iminentă a economiei globale, riscul de neplată și faliment atât al companiilor individuale, cât și al țărilor întregi va crește în anul viitor


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.