Examenul de admitere la liceu – Ştefan Pălărie (USR): Vedem câtă multă rezistenţă şi reacţie publică naşte, pentru că atinge un subiect sensibil, dacă nu ai bani de meditaţii, vei fi sortit examenului săracilor


Senatorul Ştefan Pălărie (USR), a declarat marţi în emisiunea Proiect de ţară România, de la Prima news TV, despre examenul de admitere la liceu, că ”vedem câtă multă rezistenţă şi reacţie publică naşte, pentru că atinge un subiect sensibil, dacă nu ai bani de meditaţii, vei fi sortit examenului săracilor”. El a criticat secretomania elaborării acestor legi ale educaţiei naţionale.

”Avem această problemă, existenţa meditaţiilor, un fenomen cât se poate de real. Nu discut de fiscalizarea lor (..) dar cine nu va avea bani nu va putea să combată această discriminare între copiii cu bani care vor putea să facă meditaţii şi să ajungă la colegiile dorite şi ceilalţi”, a spus senatorul USR Ştefan Pălărie. 

El a arătat că în dezbaterile prin ţară a discutat cu toţi partenerii sociali şi această solicitare privind examenul de admitere la liceu a venit din partea asociaţiei colegiilor centenare, numai că această solicitare avea trei părţi. ”Din aceste trei solicitări, numai una a fost trecută în aceste legi şi vedem câtă multă rezistenţă şi reacţie publică naşte iar ea naşte pentru că atinge un subiect sensibil, dacă nu ai bani de meditaţii, vei fi sortit examenului săracilor.

Ştefan Pălărie a precizat că nu i se pare normal să nu vedem aceste legi decât pe surse.

”Noi am văzut o formă diferită de a legilor Cîmpeanu, considerăm că este un copy paste de acolo, nu ne putem da seama, din păcate această secretomanie a modului în care au fost elaborate aceste legi a fost de la început şi continuă, nu ştim cine a scris legile Cîmpeanu, acei specialişti cooptaţi în procesul de scriere. Când mai întrebăm (..) cine le-a scris, oamenii dau ochii peste cap, nici ei nu ştiu cine le-a scris”, a spus senatorul USR. 

Sursa: News.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.