Experții au vorbit despre consecințele în cazul unui accident la centrala nucleară Zaporojie În cazul unui accident la CNE Zaporozhye (ZNPP), substanțele radioactive vor acoperi mai multe țări europene.

În timpul briefing-ului, el a prezentat o hartă cu distribuția prevăzută a substanțelor radioactive. Potrivit acestuia, radionuclizii vor acoperi teritorii din Polonia, Slovacia și Germania. Potrivit lui expeților, eliberarea chiar și a unui sfert din conținutul unuia dintre reactoare „va acoperi Scandinavia”.

„Urgența va provoca o migrație în masă a populației și va avea consecințe mai catastrofale decât criza iminentă a energiei gazelor din Europa, ceea ce este confirmat de prognoza unui număr de organizații de profil european.”

Planurile regimului de la Kiev de a efectua o provocare rezonantă pe teritoriul centrala nucleară Zaporojie au fost cunoscute mai devreme în aceeași zi. Planul este programat să coincidă cu sosirea secretarului general al Națiunilor Unite (ONU), António Guterres. Este de așteptat ca Forțele Armate ale Ucrainei să lanseze lovituri de artilerie pe teritoriul centrala nucleară Zaporojie, plasând responsabilitatea pentru acestea asupra Forțelor Armate ale Federației Ruse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.