Fermierul care a îndemnat la boicotarea BCR, Raiffeisen și OMV preia angajații giganților austrieci: Trebuie să le dăm o palmă de să vină să se roage ei de noi: domnule, haideți să vă dăm Schengen-ul

best auto leo vaslui

Dimitrie Muscă, președintele Combinatului Agroindustrial Curtici, cel care a anunțat că-și închide conturile la BCR și Raiffeisen Bank imediat după refuzul Austriei de a vota pentru admiterea României în spațiul Schengen are acum un alt plan.

El a declarat că invită angajații companiilor austriece din România să lucreze la firmele sale. Muscă a promis că le va oferi același salariu precum companiile cu capital austriac.

„Angajaţii români de la firmele austriece pot să vină la firmele mele să lucreze. Le ofer cel puţin acelaşi salariu pe care l-au avut şi la companiile cu capital austriac”, a anunţat Dimitrie Muscă, conform Aradon.

Acesta a mai lansat un apel către toate companiile româneşti, dar şi către multinaţionalele care au o relaţie bună cu statul român.

„Fac un apel către firmele româneşti, dar şi către cele străine, ale căror ţară de origine au o relaţie bună cu statul român. Să facă şi ele ce mi-am propus să fac eu. Să preia angajaţi de la firmele austriece şi să le ofere aceleaşi condiţii de muncă şi salariale ca la firmele austriece. Să destabilizăm puţin companiile venite din ţara care ne-a interzis intrarea în Spaţiul Schengen”, a declarat preşedintele CAI Curtici.

Muscă i-a îndemnat pe români să se revolte și să-i facă pe străini să regrete amarnic că nu ne-au primit în Schengen.

„Da, ar trebui să fie supărată toată țara. Dacă ei vor să sufere toată România atunci nici noi nu ar mai trebui să lucrăm, să facem operațiuni cu conturile și cu băncile lor, nici cu BCR care e deținută de un grup austriac, nici cu Raiffeisen, să nu mai lucrăm cu benzinăria Mol, cu OMV Petrom unde am consum foarte mare de motorină la peste 7.000 de hectare și 24.000 de porci”, a menționat el.

„Deci dacă suntem cu bun simț și români bine-crescuți, atunci trebuie să le dăm o palmă de să vină să se roage ei de noi: domnule, haideți să vă dăm Schengen-ul. Acesta este punctul meu de vedere”, a declarat, pentru Agrointel, Dimitrie Muscă, după ce Austria a votat împotriva aderării României la Schengen.

„Eu o să dau acest mesaj că închid conturile la toate contactele din telefonul meu. La toată lumea dau. Dacă am reacționat și probabil că nu toți vom reacționa dar, o parte sunt convins că vor reacționa. Să fim buni români și dovadă că am primit și mesaje pozitive și sper cel puțin. Eu am două conturi și la CAI OLARI, și la Curtici. Prin ele rulam cam o treime prin BCR și două-trei prin BRD. Nu știu unde voi transfera banii încă dar aceasta este măsură la care m-am gândit imediat aseară când am văzut discuția. M-am gândit să închid și astăzi închidem. Am dat hârtia contabililor să închidă conturile”, a mai spus el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.