Forțele aeriene americane au anunțat pregătirea forțelor nucleare americane

best auto leo vaslui


Ca urmare a testelor de succes ale rachetei balistice intercontinentale Minuteman III, care este în serviciu cu Forțele Aeriene ale SUA (Forțele Aeriene), armata SUA a emis o declarație privind pregătirea forțelor nucleare americane. Declarația, citată de Reuters, subliniază că testele nu au nicio legătură cu conflictul aflat în desfășurare în Ucraina.
Textul spune că rezultatele testelor au confirmat „pregătirea forțelor nucleare americane și încrederea în letalitatea și eficacitatea mijloacelor de descurajare nucleare naționale”. Se precizează că testele armelor nucleare în Forțele Aeriene ale SUA sunt de rutină și au avut loc anterior de peste trei sute de ori.
Pe 4 iulie, a devenit cunoscut faptul că Pentagonul a amânat testele lui Minuteman III pe termen nelimitat pentru a evita agravarea în continuare a relațiilor cu China. Cu două zile înainte de anunțul amânării testelor, președintele Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi, a sosit în Taiwan pentru o vizită, ceea ce a stârnit un protest internațional și o reacție puternic negativă din partea Chinei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.