Forţele ucrainene „distrug un pod lângă Bahmut”, dar neagă că ar plănui o retragere din oraşul disputat

best auto leo vaslui

Forţele ucrainene au aruncat în aer, luni, un pod în apropierea oraşului Bahmut din estul ţării, potrivit unui site local de ştiri din regiunea Doneţk, într-un semnal că Ucraina ar putea plănui să se retragă.

Podul aruncat în aer ar fi situat între Bahmut şi Konstantivka, următorul oraş important aflat sub control ucrainean, potrivit Eastern Edition, un canal local de ştiri pe Telegram, care a postat videoclipuri din zonă.

Forţele ucrainene, deocamdată, neagă că intenţionează să părăsească oraşul, în ciuda a şase luni de lupte grele şi a faptului că stocurile ar fi în scădere, relatează The Guardian.

În afară de podul aruncat în aer, administraţia regională din Doneţk a anunţat luni noi măsuri de restricţionare a accesului jurnaliştilor la Bahmut, invocând pericolul ca grupurile de recunoaştere ruseşti să încerce să pătrundă în oraş.

Asaltul rusesc asupra oraşului Bahmut a fost condus de grupul de mercenari Wagner, al cărui fondator, Evgheni Prigojin, a recrutat în toamna anului trecut mii de deţinuţi ruşi pentru a mări forţa, oferindu-le promisiunea de a fi liberi după şase luni dacă vor lupta în Ucraina.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat la începutul lunii februarie că Ucraina este hotărâtă să deţină Bahmut, descriind oraşul drept „Fortăreaţa Bahmut”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.