Fostul primar al comunei Drânceni, Gelu Pecheanu, așteaptă decizia finală în dosarul de corupție alături de nora sa

best auto leo vaslui

Pronunțarea în dosarul de corupție al fostului primar al comunei Drânceni, Gelu Pecheanu, împreună cu nora sa, a fost amânată de Curtea de Apel Iași, lăsându-i acestuia o perioadă de așteptare de o lună de zile. Pecheanu speră că va scăpa și de data aceasta, așa cum s-a întâmplat în alt dosar de corupție în care a fost judecat împreună cu fiul său.

Fostul edil a fost condamnat în primă instanță la 4 ani de închisoare, iar nora sa, la 3 ani și 5 luni de detenție. Cei doi au fost obligați să plătească suma de 36.000 de lei către UAT Drânceni și le-a fost confiscată suma de 12.038 euro. Potrivit acuzațiilor, Pecheanu și-a angajat nora, pe vremea când aceasta era iubita fiului său, ca manager de proiect într-un proiect transfrontalier cu fonduri europene, chiar dacă aceasta nu avea pregătirea necesară și era doar studentă.

Tânăra a fost angajată fictiv, doar pentru a semna statele de plată și pentru a încasa salariile, în timp ce activitatea aferentă proiectului era desfășurată de contabil și de primar. Ancheta procurorilor DNA a fost declanșată în urma unei plângeri înaintate de paznicul comunei, care a sesizat că la dispensarul din comună, unde figura sediul proiectului transfrontalier, de la înființarea acestuia, singura persoană pe care a văzut-o a fost femeia de serviciu a primăriei.

Pecheanu mai are un dosar penal pe rol, după ce și-a lovit un consătean, care și-a scos certificat medico-legal și a făcut plângere penală împotriva fostului edil. În acest caz, Pecheanu a fost deja condamnat, în primă instanță, la 4 ani de detenție.

Pentru moment, Pecheanu așteaptă decizia finală a Curții de Apel Iași și speră că va fi achitat și în acest caz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.