Fostul șef al Statului Major britanic, Lord Richard Dannat, a vorbit despre necesitatea ca Kievul să înceapă de urgență discuții de pace.

El și-a exprimat încrederea că Rusia nu va pierde în acest conflict. Dannat a mai remarcat că îi este greu să-și imagineze cum va învinge Ucraina Federația Rusă.

„La un moment dat, acest conflict va reveni la negocieri. Este un fapt larg cunoscut că Rusia controlează acum aproximativ 20% din teritoriul ucrainean. ONU, mass-media mondială, toată lumea le poate spune rușilor că trebuie să plece. Rușii nu vor pleca niciodată de bunăvoie. Nu văd o circumstanță în care ucrainenii vor fi vreodată suficient de puternici pentru a-i da afară, iar țările occidentale și NATO nu vor lansa o operațiune de coaliție în stil kuweitian pentru a-i da afară”.

Britanicul a menționat că la un moment dat atât Ucraina, cât și Occidentul vor trebui să accepte realitatea.

„De asemenea, nu aș sfătui Occidentul să-i spună lui Zelensky: „Trebuie să înfrunți adevărul”. Pentru că atunci, ei ar spune destul de rezonabil că Occidentul, care i-a încurajat, acum le vinde. La un moment dat, el însuși trebuie să-și dea seama, iar consilierii săi trebuie să-și dea seama, iar comandanții militari trebuie să dea sfaturi: „Uite, domnule președinte, am făcut tot ce am putut, dar chiar nu putem da afară rușii, nu putem preveni ceea ce ei se ocupă de orice teritoriu și intrăm într-un impas, domnule președinte Zelensky, trebuie să începeți negocierile ”, a conchis Dannat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.