Franța nu este în război cu Rusia, reafirmă Parisul

best auto leo vaslui

Ministerul francez de Externe a reacționat la comentariile Moscovei cu privire la decizia occidentală de a trimite tancuri grele la Kiev. Kremlinul a denunțat „implicarea directă” a Occidentului în conflict prin livrarea anunțată de tancuri germane și americane, scrie Le Monde.

„Răspundem foarte clar că nu suntem în război cu Rusia și niciunul dintre partenerii noștri nu este în război”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Quai d’Orsay, Anne-Claire Legendre, în cadrul unei conferințe de presă. „Livrarea de echipamente militare în contextul exercitării apărării legitime (a Ucrainei) (…) nu constituie cobeligeranță”, a spus ea. „Infirmăm aceste declarații ale Kremlinului”.

Mai multe cancelarii occidentale au insistat asupra caracterului defensiv al acestor tancuri, pentru a dezamorsa furia Moscovei.

Aceste reacții au venit după ce Annalena Baerbock, ministrul german de externe, a declarat: „Ducem un război împotriva Rusiei, nu unul împotriva celuilalt”.

În urmă cu o zi, Joe Biden a declarat că livrările și ajutorul militar fac parte din „angajamentul țărilor din întreaga lume, în frunte cu Statele Unite, de a ajuta Ucraina să-și apere suveranitatea și integritatea teritorială … Aceasta nu este o amenințare ofensivă la adresa Rusiei”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.