Fructe uscate: beneficiile și daunele organismului

best auto leo vaslui


Vă spunem care fructe uscate sunt cele mai bune și cum să nu vă dăunați sănătății cu gustări sănătoase.
Care sunt beneficiile fructelor uscate
Cea mai veche mențiune despre fructele uscate poate fi găsită pe tabletele de lut din Mesopotamia datând din 1500 î.Hr. Ei vorbesc despre alimentația alimentară bazată pe cereale, curmale uscate, smochine, mere, rodii și struguri [1].

Fructele uscate erau un must have pentru gospodinele Romei Antice. În anul 100 î.Hr. spune: „Trebuie să aibă o cantitate mare de mâncare pregătită pentru stăpâni și slujitori. Ar trebui să aibă multe pere uscate, smochine, stafide, gutui…” [2], lista este foarte lungă.

Astfel, chiar și în cele mai vechi timpuri ei știau despre proprietățile benefice ale fructelor uscate. Astăzi, USDA Nutrient Database (USDA Nutrient Database) este folosită pentru a măsura componentele biologic active din produse. Care sunt cele mai bune fructe uscate? Iată primele 10:

-Stafide galben-aurii
-Pere
-Prune uscate
-Stafide negre
-Cireașă
-Merele
-Piersici
-Curmale
-Smochine
-Caise
Cel mai bine din această lista s-au recomandat prunele uscate. Sunt bogate în fibre vegetale și au un efect benefic asupra digestiei [3]. Potrivit oamenilor de știință, consumul regulat de prune uscate protejează celulele creierului de îmbătrânirea prematură [4].

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.