FSB a mai numit un participant la pregătirea uciderii lui Dugina

best auto leo vaslui

Potrivit serviciului de informații, Bogdan Tsyganenko, membru al grupării ucrainene de sabotaj și terorism, a furnizat altei suspecte, Natalya Vovk, numere și documente false și împreună cu ea a asamblat un dispozitiv exploziv.
FSB a identificat un membru al „grupului ucrainean de sabotaj și terorism” care, împreună cu Natalya Vovk, a pregătit asasinarea Dariei Dugina, este cetățean al Ucrainei, Bogdan Tsyganenko, născut în 1978, Centrul pentru Relații Publice (CSP) a serviciilor speciale raportate.

Potrivit FSB, Tsyganenko i-a oferit lui Vovk plăcuțe de înmatriculare și documente false în numele Yulia Zaiko, un adevărat cetățean al Kazahstanului. De asemenea, împreună cu Vovk, a asamblat un dispozitiv exploziv improvizat într-un garaj din sud-vestul Moscovei.
OSC notează că Tsyganenko a sosit în Rusia în tranzit prin Estonia pe 30 iulie și a plecat cu o zi înainte de moartea lui Dugina.

Jurnalistul, fiica filozofului Alexander Dugin, a murit în seara zilei de 20 august. Un dispozitiv exploziv a explodat în mașina ei când se întorcea de la festivalul Tradiției, unde își însoțea tatăl. Alexander Dugin conducea cu o altă mașină.

Daria Dugina a fost filozof și om de știință politică, a lucrat la postul Tsargrad și la radio Komsomolskaya Pravda. Ea a promovat teoria eurasianismului, al cărei susținător este și tatăl ei. Eurasianismul presupune că Rusia este nucleul spațiului eurasiatic și se opune atlantismului reprezentat de Statele Unite și Marea Britanie.

Dugina a susținut conservatorismul și bolșevismul național: ea credea că vremea liberalismului a trecut și că poporul rus nu percepe ideile de stânga ale Occidentului. Jurnalistul a susținut operațiunea militară rusă din Ucraina. În iunie a acestui an, Dugina a călătorit în Donbass și a fost la subsolurile Azovstal din Mariupol.

Alexander Dugin este sigur că ea însăși, și nu oricine altcineva, a fost ținta tentativei asupra fiicei sale. „Pentru ideea rusă, pentru ideea religioasă, pentru ideea ortodoxă, pentru ideea suverană, pentru protecția poporului nostru, a statului nostru”, a explicat el.

La două zile după explozia mașinii, FSB a anunțat că infracțiunea a fost soluționată: conform departamentului, crima a fost pregătită de serviciile speciale ucrainene, iar autorul faptei a devenit cetățeanul Ucrainei Natalya Vovk. Ea a ajuns în Rusia pe 23 iulie împreună cu fiica ei, născută în 2010, iar după uciderea lui Dugina, a plecat în Estonia, a spus FSB.
În noul său comunicat de presă, FSB a mai spus că a analizat filmările CCTV, care au confirmat că Vovk l-a urmărit personal pe Dugina în parcarea festivalului.

„Asigurându-se că Dugina părăsește festivalul, N. Vovk a urmat-o într-o mașină Mini Cooper și a declanșat un dispozitiv exploziv improvizat”, spune DSP.

Pe 24 august, REN TV a raportat că, cu puțin timp înainte de presupusa crimă, Vovk a închiriat un garaj la 4 km de apartamentul de pe Bulevardul Vernadsky, unde locuia Dugina și unde ea însăși a închiriat un apartament. Potrivit canalului, Vovk s-a prezentat drept Yulia și i-a arătat proprietarului un pașaport kazah.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că Kievul nu a fost implicat în crimă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.