Fumatul interzis minorilor.Proiect in SENAT

best auto leo vaslui

Inițiativa legislativă care interzice fumatul minorilor în spații publice precum parcuri, drumuri publice, stadioane, instituții culturale, săli de spectacole, transport public, unități economice, școli și în jurul acestora la o rază de 200 m a fost adoptată tacit de Senat. Aceasta modifică Legea 349/2002 privind prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun și prevăd o amendă de până la 500 de lei pentru infractori. Propunerea legislativă a fost inițiată de un grup de parlamentari PSD, motivată de faptul că actuala legislație nu conține prevederi privind sancționarea consumului produselor din tutun de către minori.
Inițiativa a fost adoptată tacit fără dezbatere sau vot în ședința plenului Senatului condusă de președintele interimar Alina Gorghiu. Aceasta arată că autoritățile și persoanele implicate în prevenirea fumatului minorilor au fost până acum lipsite de rezultate. Interzicerea fumatului în spațiile publice se înscrie în eforturile de a proteja sănătatea și de a preveni efectele negative ale consumului produselor din tutun.

Această inițiativă este un pas important în direcția protejării sănătății și prevenirii consumului de tutun la tineri, și sperăm că va fi implementată cât mai curând posibil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.