Funcționarii APIA vor protesta joi în fața Guvernului: ”Oamenii s-au săturat de minciunile și vrăjeală ieftină a unor politicieni pentru care primează doar interesul personal”

best auto leo vaslui

Angajații Agenției de Plăti și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță că joi vor fi în fața guvernului pentru a protesta împotriva salariilor mici.

”Motivul este unul singur: oamenii s-au săturat de minciunile și vrăjeală ieftină a unor politicieni pentru care primează doar interesul personal. Toți ceilalți pot să aștepte. Cer egalizare a salariilor la APIA? Adică, vorba premierului Nicolae Ciucă, va dăm, dar nu acum. Bineînțeles, la anul, căci la anul va fi altcineva premier. Dar, de ce nu… la anul și la mulți ani, domnule prim-ministru, căci tot este atât de des uzitată această expresie tipic românească? Iar nouă ne place să fim români”, a declarat liderul Sindicatului APIA Cluj, Ion Preda.

Acesta a afirmat că de ani de zile, cei aproape 4500 de salariați APIA din teritoriu solicită egalizarea salariilor la instituția care se află în topul celor care absorb bani europeni.

Nu vor creșteri salariale ci doar aceleași salarii că cei de la APIA Central.

”Vom începe acțiunile de protest în Piață Victoriei în dată de 4 mai. Nu dorim să întrerupem activitatea de preluare a cererilor care se derulează în această perioada. De aceea, Sindicatul Național APIA, cea mai vocală organizație sindicală din cadrul Agenției și Federația  AGROSTAR la care este afiliat vor mobiliza doar circa 1000 de protestatari, din toată țară, pentru a-și face cunoscute nemulțumirile”, a spus Preda.

Pe de altă parte, APIA este mult în urmă cu depunerea cererilor unice de plată pentru subvențiile din acest an.

Cu numai două săptămâni rămase până la expirarea termenului de depunere a cererii unice de plată pe anul 2023, nici o treime din totalul suprafețelor agricole nu au fost declarate pentru subvenții. Numai 462.272 de fermieri și-au înscris până acum cererile unice la centrele APIA.

Anul trecut, pe 28 aprilie 2022, situație era cu totul alta: erau depuse deja 579.089 de cereri unice de plată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.