G4media de acord cu AUR-ul lui Simion: cheltuielile cu presa trebuie limitate; presa a fost cumpărată la kilogram

best auto leo vaslui


Iată că cei de la G4media.RO au început să reia subiectele abordate zilnic de către AUR și susțin aceleași idei, cum ar fi spre exemplu faptul că alocarea de bani din partea partidelor politice către presa din România reprezintă o problemă de siguranță națională, o amenințare la adresa democrației din România.

Aceasta este una din temele majore livrată în spațiul public de către partidul AUR și care vorbește permament de această problemă.

Cristian Pantazi scrie că:

„De fapt, fake-ul Elon Musk e doar un simptom al unei boli mult mai grave. Mare parte din presa românească e în metastază. De bună-voie, patronii de presă au intrat în mecanismul care omoară rapid și fără greș jurnalismul: primesc zeci de milioane de euro de la guvern, PSD, PNL și UDMR.

Am scris pe larg și eu, și Dan Tăpălagă despre cumpărarea presei la kilogram de către politicienii care vor să-și asigure liniștea, un fenomen documentat de ziaristul Cristian Andrei de la Europa Liberă.

Efectele imediate al acestui troc sunt deprofesionalizarea și autocenzura. Sute de ziariști s-au învățat să tacă pentru a nu-și periclita jobul. Nu mai pun întrebări la conferințe, nu propun subiecte de investigații în redacție, nu-și contrazic șefii corupți. S-au învățat să trăiască în compromis, în minciună. Nu toți, desigur, o mână de oameni chiar din aceste redacții mituite se încăpățânează sa-și facă datoria”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.