George Simion: „Avem niște slugi proaste la București!”


Volodimir Zelenski și parlamentarii de la Kiev au votat un nou proiect ce reduce și mai mult drepturile minorităților.Ulterior, George Simion, liderul AUR, a lansat un atac dur la adresa lui Klaus Iohannis și a lui Volodimir Zelenski.

„Avem 500.000 de români în Ucraina. Nu am apăsat (n.r. – la nivel de stat) foarte mult pedala drepturilor de care nu au beneficiat acești 500.000 de români, din partea Kievului, în ultimii ani. Odată, ar iesi prost în contextul războiului. Apoi, ne-am gândit că va exista o schimbare a Kievului față de acești români. După 300 de zile de război, nu s-a învățat nimic.

România, considerată o țară prietenă, este umilită de către Kiev. Eu, în locul lui Iohannis, aș fi luat atitudine și i-aș fi spus lui Zelenski că orice ajutor se termină dacă nu acordă drepturi minorității românești, așa cum România acordă minorității ucrainene, maghiare etc. Suntem un exemplu în acest sens. 

Ce a făcut Iohannis pentru români? Nimic. Nu a fost la Cernăuți, nu mai zic de Ismail (…) în diverse teritorii românești, care nu au vreo legătură cu Ucraina”, a declarat George Simion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.