George Simion: „Ciucă știe de 8 luni despre dragarea canalului Bâstroe. Bogdan Aurescu nu mișcă deloc în interesul românilor”

best auto leo vaslui

George Simion susține că ucrainenii continuă nestingheriți lucrările de mărire a șenalului navigabil pe Bîstroe și folosesc tehnica aspirației cu ajutorul unor nave de mare tonaj. Liderul AUR a mers pe brațul Chilia din Delta Dunării pentru a filma lucrările ilegale de dragare ale canalului Bâstroe de către autoritățile ucrainene.

„Este vorba de Hegemann IV, o navă cu pavilion Tanzania, care conform platformei de supraveghere a traficului maritim marinetraffic.com, iese periodic în Marea Neagră pentru a deversa materialul dragat de pe fundul Canalului Bîstroe. O a doua nava de mari dimensiuni este Ahmet Can sub pavilion grecesc.„, afirmă George Simion într-un live pe Facebook.

Aceeași navă a putut fi observată, puțin înainte de ora 12,00, spre intrarea în Canal Bîstroe pentru a relua operațiunile de dragare. De menționat, adâncimea maximă de dragare a acestei nave este de 22 de metri.

George Simion susține că politicienii noștri știau despre operațiunea ucrainenilor din aprilie anul trecu, dar nu au mișcat un deget. Guvernanții de la București au adoptat poziția ghiocelului, iar până în acest moment nimeni nu a luat nicio decizie privind distrugerea Deltei Dunării.

„Premierul Nicolae Ciucă știe din luna aprilie a anului trecut despre dragarea cananlului Bâstroe, despre operațiunile Ucrainei și nu au spus nimic pentru că așa li s-a transmis din partea partenerilor noștri internaționali. În război, ca în război, nu mai contează floră, faună, rezervație naturală, UNESCO…

Unii spun că nu suntem destul de vocali. Suntem în opoziție. Mai mult nu putem face. E de datoria noastră să luăm atitudine când au loc astfel de evenimente. Noi am luat atitudine încă de anul trecut împotriva deciziei MAE de a oferi Ucrainei dreptul de a naviga pe canalul Bâstroe. Trabucel, Bogdan Aurescu, acest ministru al Afacerilor Exterene nu mișcă deloc în interesul românilor.

Pe brațul Chilia sunt foarte multe ambarcațiuni sub pavilion ucrainean. Au avut prioritatea la intrarea în Sulina în toată această perioadă. MAE nu a făcut nimic în toată această perioadă. Localnicii din Deltă sunt lăsați de izbeliște. Nu a venit la ei niciun oficial de la București în ultimii 20 de ani. Până acum la Administrația Deltei Dunării nu a venit nici domnul Grindeanu, nici vreun alt oficial al ministerului Transportului. O să facem noi asta.

E timpul să luăm atitudine. O hotărâre a guvernului de la Kiev de anul trecut stabilește că brațul Chilia este apă teritorială interioară a Ucrainei. Practic asistăm la un rapt teritorial. Nu mai vorbim acum despre pământurile care au aparținut României, Bucovina de Nord și Buceagul, teritorii cedate Ucrainei de politicieni trădători de neam și țară în 1997. În zona localității Chilia de trei zile au loc lucrări de adâncire a șenalului navigabil, lucru care nu e permis de legislația internațională.

AUR i-a atitutine față de aceste ofense grave la adresa statului român. O să ne luptăm cu toate puterile pentru a bloca lucrările autorităților ucrainene ce duc la distrugerea Deltei Dunării. Fi-ți alături de noi.”, a declarat președintele AUR, George Simion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.