Germania are dovezi de crime de război în Ucraina ”în număr de trei cifre”, transmite procurorul general Peter Frank

best auto leo vaslui
Sursa foto: RONALDO SCHEMIDT / AFP

Germania are dovezi ale crimelor de război din Ucraina „de ordinul a trei cifre”, a declarat procurorul general al țării, citat de news.sky.com.

Peter Frank a declarat pentru ziarul german Welt Am Sonntag că a văzut necesitatea unui proces judiciar la „nivel internațional”.

„În prezent, de exemplu, ne concentrăm asupra crimelor în masă de la Bucea sau asupra atacurilor împotriva infrastructurii civile ucrainene”, a declarat Frank pentru ziar.

Până în prezent, procurorii dispun de elemente de probă de „trei cifre”, a adăugat el, fără a detalia însă.

Ucraina și aliații săi occidentali au acuzat forțele rusești că au comis atrocități la Bucea, un oraș satelit al Kievului, la scurt timp după ce și-au lansat invazia în februarie anul trecut.

Moscova a negat acuzațiile. Rusia a vizat, de asemenea, infrastructuri-cheie din Ucraina, dar neagă că a vizat în mod deliberat civili.

Germania a început să colecteze probe în martie 2022 pentru a urmări în justiție posibile crime de război, inclusiv prin intervievarea refugiaților ucraineni și prin evaluarea informațiilor publice disponibile, a declarat Frank, adăugând că procurorii germani nu au investigat încă persoane specifice.

„Ne pregătim pentru un posibil proces judiciar ulterior – fie că este vorba despre noi în Germania, fie că este vorba despre partenerii noștri străini, fie că este vorba despre un tribunal internațional”, a adăugat el.

Întrebat cine ar trebui să fie judecat, Frank a spus că liderii statului rus și cei care pun în aplicare deciziile la cel mai înalt nivel militar ar trebui să fie trași la răspundere.

Ucraina face presiuni pentru crearea unui tribunal special pentru a urmări în justiție liderii militari și politici ruși pe care îi consideră responsabili de declanșarea războiului.

Sursa: G4media.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.