Grupul Wagner trimite Kievului camioane cu trupurile soldaţilor ucraineni ucişi în Soledar

best auto leo vaslui

Grupul rus de mercenari Wagner intenţionează să trimită trupurile soldaţilor ucraineni ucişi în luptele din oraşul Soledar, recent capturat, a relatat sâmbătă un site web apropiat de fondatorul companiei militare private, oligarhul Evgheni Prigojin, relatează Reuters.

Grupul Wagner a declarat la 11 ianuarie că a capturat Soledar, iar autorităţile instalate de Rusia în regiunea Doneţk, din estul Ucrainei, au susţinut la începutul acestei săptămâni că deţin controlul asupra orăşelului unde se află o mină de sare şi unde au avut loc lupte intense.Site-ul RIA FAN – parte a holdingurilor media deţinute de Prigojin – l-a citat pe un comandant Wagner care a declarat că va trimite cadavrele de la Soledar pe teritoriul controlat de Ucraina, în patru sau cinci convoaie, totalizând aproximativ 20 de camioane.Site-ul nu precizează câte cadavre vor fi trimise autorităţilor ucrainene, dar menţionează că forţele ucrainene au suferit pierderi grele în Soledar.De asemenea, RIA FAN relatează că Evgheni Prigojin – care anterior lăudase armata ucraineană – a spus clar că trupurile soldaţilor ar trebui să fie returnate Ucrainei într-un mod „demn”, dar nu a oferit alte detalii despre operaţiunea planificată. O înregistrare video pare însă să-l arate pe Prigojin supervizând personal acţiunea.

Autorităţile ucrainene au declarat în timpul luptei pentru Soledar că forţele ruseşti au suferit, la rândul lor, pierderi grele.

Prigojin, care anterior s-a ferit să iasă în lumina reflectoarelor şi a negat legăturile cu Wagner, a recunoscut în septembrie că a fondat armata de mercenari, care a joacă un rol major în conflict. Prigojin este tot mai vocal şi mai prezent public în ultima vreme. El spune că Wagner este o forţă complet independentă, cu propriile avioane, tancuri, rachete şi artilerie şi a criticat în repetate rânduri conducerea Ministerului rus al Apărării.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.